Noutăți

Bucureştiul a dansat la flashmob-ul Eurovision

Bucureştiul a dansat la flashmob-ul Eurovision

Hit-urile Eurovision au răsunat astăzi (5 martie 2017) în centrul Capitalei, la Universitate şi sute de oameni s-au oprit să asculte şi să se bucure de spectacolul oferit de câţiva dintre cei mai apreciaţi artişti ai României şi vedete-copii. Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminiţa Anghel, Adrian Enache, Trupa Superchill, Oana Velea, Eduard Stoica şi Bianca Lixandru, au reamintit trecătorilor câteva dintre melodiile câştigătoare ale competiţiei internaţionale, dar şi alte piese care au scris istorie de-a lungul timpului.

„Ne-am gândit că avem un parteneriat cu Primăria Capitalei şi putem să profităm de Târgul de Mărţişor de la Universitate, unde să aducem artiştii noştri să cânte alături de bucureşteni, chiar în locul în care în această seară, de la 20.30, se va transmite în direct, concomitent cu TVR1 şi TVR HD, finala Selecţiei Naţionale a Eurovision. M-am bucurat foarte mult că a fost o minunată zi de primăvară, cu soare şi că cineva din public mi-a spus că i-am făcut cel mai frumos cadou. Asta a fost tot ce ne-am dorit: atmosferă, muzică, emoţie, iar TVR a venit alături de publicul său”, a spus Iuliana Marciuc, producătorul general al Selecţiei Naţionale.

„Mă aflu aici pentru că este vorba de Eurovision”, a spus Monica Anghel, care, în 2002, alături de Marcel Pavel, a reprezentat România la Eurovision Song Contest cu melodia “Tell Me Why”. „Chiar vorbeam cu Marcel zilele trecute, când am avut un concert cu Filarmonica din Piteşti şi-i spuneam că mă uit de fiecare dată cu emoţie la evoluţia noastră de atunci, pentru că am cântat extraordinar, parcă era un CD, nu live”, şi-a mai amintit Monica Anghel.

„A fost unul dintre momentele importante din cariera mea şi a Monicăi Anghel, dar şi a lui Ionel Tudor şi a Ioanei Fugaru. Participarea la Eurovision este un moment important pentru orice artist, mai ales pe plan internaţional. Sunt mândru că, alături de Monica, am calificat pentru prima dată România printre primii zece. Acum sunt alte condiţii de prezentare a piesei, faţă de momentul nostru. Ai oportunitatea de a ajunge pe toate posturile de radio şi televiziune”, a rememorat Marcel Pavel experienţa de la ediţia din 2002, de la Tallin.

Pentru Luminiţa Anghel, competiţia de anul acesta este cu totul specială. „În primul rând pentru că am fost în juriu şi sperăm că am făcut o treabă bună când am ales cele 10 piese. Sper că, în această seară, telespectatorii vor alege pe cel mai bun reprezentat pentru concursul din Ucraina. Să nu uităm că se împlinesc 12 ani de când am participat la Eurovision, chiar pe scena Kiev-ului şi am urcat pe podium, pe cel de-al treilea loc, alături de trupa Sistem, cu “Let me try”. Consider că Eurovisionul este cel mai important concurs muzical de talie mondială cu cea mai mare vizibilitate, după Oscar. O rampă bună de lansare pentru orice artist şi cea mai bună ocazie să fii văzut de oameni importanţi din industria muzicală”, a spus Luminiţa Anghel.

Întrebată despre cea mai frumoasă amintire din 2005, Luminiţa Angel mărturiseşte că „România a avut atunci cel mai mare număr de ziarişti prezenţi la conferinţa de presă, deoarece “Let me try” a fost iubită încă de la început, înainte de a fi ascultată pe scena din Kiev. Melodia continuă să fie iubită de fanii Eurovision până astăzi”.

Adrian Enache a dansat, alături de cei prezenţi la flashmob şi a cântat melodii ca Mambo Italiano sau We Will Rock You, dar şi din repertoriul nemuritorului Elvis Presley.

„Am venit cu mare plăcere aici, mai ales că am participat şi eu acum vreo şapte ani la Selecţia Naţională. Reuşisem atunci performanţa să ajung în finală cu două melodii, a doi compozitori diferiţi: compozitorul Nicolae Caragea, dar şi cu cei de la Salamandra cu care am şi lansat piesa <Într-o zi o să ne ţinem de mână>”, şi-a amintit Adrian Enache, moderatorul emisiunii Duelul Pianelor de la TVR 2. „Am rămas un spectator fidel al Eurovisionului, a mai declarat artistul.

Mai sunt doar câteva ore până când românii îşi aleg reprezentantul în concursul Eurovision din acest an. În finala din 5 martie, în doar trei minute, fiecare dintre cei zece finalişti va da tot ce are mai bun pentru a ne convinge că melodia sa merită să se califice pentru Eurovision Song Contest. În direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online, pe TVR+, vom urmări melodiile şi show-urile celor zece concurenţi – Cristina Vasiu, MIHAI, Ramona Nerra, Ana Maria Mirică, Instinct, Ilinca feat. Alex Florea, Tavi Colen & Emma, Maxim & Nicolae Voiculeţ, Eduard Santha şi Xandra, iar telespectatorii vor decide cine pleacă la Kiev din partea României. Iuliana Tudor, gazda spectacolului finalei, ne dă întâlnire la ora 20.30. Vedeta TVR va fi susţinută, din Camera Verde, de Ioana Voicu şi Dan Helciug, care vor culege impresiile şi reacţiile concurenţilor.

Românca Miruna Mănescu, reprezentanta Elveţiei în concursul Eurovision de la Kiev, reprezentantul Spaniei, Manel Navarro şi moldovenii SunStroke Project sunt invitaţii speciali ai Finalei Eurovision România. Ei aduc în faţa publicului din România melodiile cu care Elveţia, Spania şi Moldova merg în Ucraina.

Melodiile şi show-urile celor zece finalişti ai Selecţiei Naţionale se vor succeda în următoarea ordine:

  1. Ana Maria Mirică
  2. Ilinca feat. Alex Florea
  3. Eduard Santha
  4. Xandra
  5. MIHAI
  6. Maxim & Nicolae Voiculeţ
  7. Tavi Colen & Emma
  8. Instinct
  9. Ramona Nerra
  10. Cristina Vasiu

Publicul votează timp de o oră şi alege reprezentantul României pentru Eurovision 2017

În finala Selecţiei Naţionale din 5 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Kiev, dintre piesele rămase în concurs, prin televot. Cristina Vasiu, MIHAI, Ramona Nerra, Ana Maria Mirică, Instinct, Ilinca feat. Alex Florea, Tavi Colen & Emma, Maxim & Nicolae Voiculeţ, Eduard Santha şi Xandra sunt concurenţii pe care îi vom vedea pe scena duminică seară, în finala naţională a concursului Eurovision 2017. Dintre ei, publicul va alege câştigătorul.

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…10), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.4 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 10, cu acelaşi tarif (0.4 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide după 60 de minute, la semnalul „STOP VOT!”.

Câştigătorul Eurovision România din acest an va fi recompensat, pe lângă trofeu, cu un cec de 5.000 euro, sumă destinată pregătirii show-ului artistului pentru finala internaţională.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanul ţării noastre va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

 

Eveniment realizat de Televiziunea Română şi Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB

Partener: Radio România

 

Echipa Eurovision România

 

 

 

5 martie 2017