images

SANREMO 2021: Noutăți în modul de selecție și în structura serilor de concurs

Cel de-al 71-lea Festival Sanremo va avea loc în perioada 2 - 6 martie 2021.

Numele celor 20 de interpreți cunoscuți, categoria Big, din competiție vor fi anunțate în cadrul emisiunii „Sanremo Giovani”, care va fi difuzată pe 17 decembrie, pe Raiuno. La finalul acestei emisiuni,  șase cântăreți, împreună cu alți doi din Sanremo Area, vor urca pe scena Ariston în cadrul categoriei Noi propuneri (Nuove Proposte).

„Printre cele mai importante inovații”, explică Amadeus, prezentator și director artistic al Festivalului, „există în primul rând cea care îi privește pe tinerii interpreți: nu vor mai exista dueluri, ci un clasament al celor patru tineri care concurează pentru fiecare seară: primii doi continuă și ultimii două se opresc”. În finala de vineri, va fi anunțat câștigătorul categoriei Noi Propuneri, ales de juriul demoscopic, juriul presei acreditate și prin televot. În ceea ce privește votul, există o altă noutate: „Televoting-ul  va reveni în primele două seri de marți și miercuri, alături de juriul demoscopic. Îmi place faptul că publicul a de acasă intră imediat în joc”, continuă Amadeus.

O altă premieră este reprezentată de seara cântecului de autor. „Joi, concurenții categoriei Big vor propune o piesă aleasă din repertoriul infinit de melodii italiene, nu neapărat legate de Festivalul de la Sanremo”, spune directorul artistic. „Ideea este că, în Festivalul 70 + 1, așa cum îl numesc eu, cel al„ renașterii ”după perioada cumplită pe care o trăim, vom redescoperi cât de multă muzică de compozitor a fost creată în țara noastră. Fiecare dintre cântăreții din competiție va putea alege melodia pe care o dorește, o rearanjează și o poate propune într-o interpretare solo sau însoțit de alți artiști. Prestațiile lor vor fi jurizate de către orchestră, iar aceste voturi vor intra în clasamentul general. Asftel, cred că, pe lângă melodia inedită pe care o aduc la concurs, artiștii vor putea fi evaluați și pentru abilitatea lor de a interpreta și aranja alte melodii”.

În ultima seară, cea de sâmbătă, cele trei jurii, cel demoscopic, cel al presei acreditate și publicul (prin televot) vor alege câștigătorul Festivalului Sanremo 2021.

Foto: internet