images

American Song Contest va debuta la sfârșitul anului 2021

American Song Contest a fost în sfârșit confirmat și urmează să își facă debutul la sfârșitul anului 2021.

Revista Variety a confirmat că American Song Contest, care a fost în lucrări de ani de zile, va debuta în 2021. Deși nu a fost stabilită o dată specifică, revista spune că acesta va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă.

American Song Contest se va inspira de la Eurovision. În loc de fiecare țară europeană care trimite o melodie, fiecare dintre cele 50 de state americane va avea un reprezentant.

Variety spune că formatul concursului american al cântecului va fi similar cu cel al Eurovisionului, cu semifinale și o finală măreață. Cu toate acestea, o schimbare notabilă este aceea că vor exista și runde de calificare înainte de semifinale.

Spre deosebire de Eurovision, unde actele concurente sunt selectate de radiodifuzorul național al fiecărei țări, versiunea americană face lucrurile diferit. Compania de producție Propagate Content, din California, va crea „American Song Contest Academy”, formată din muzicieni profesioniști din toate Statele Unite. Academia - împreună cu voturile publice ale publicului regional - vor selecta toți cei 50 de participanți la concurs. Nu există niciun cuvânt despre votare și cum va funcționa în concurs. O altă mare necunoscută este locul în care se va afișa emisiunea.

În timp ce versiunea propusă a Eurovision Asia Song Contest a fost direct conectată la formatul Eurovision al EBU, proiectul american nu folosește numele Eurovision și pare a fi un format unic.

Christer Björkman din Suedia va produce spectacolul. El a fost mult timp implicat atât cu finala națională Melodifestivalen din Suedia, cât și cu producțiile recente ale Eurovision-ului. Björkman urmează să renunțe la rolul său de producător Melfest în 2021, așa că va avea un nou concert gata în Statele Unite. Suedezul s-a arătat entuziasmat de Concursul American de Cântece, declarând: „A avea șansa de a folosi tot ceea ce știți despre format și de a-l refăce de la început și de a-l aduce unui public care nu are istorie cu el este un astfel de privilegiu”.

Producătorul executiv al emisiunii va fi americanul Ben Silverman. Știrile despre American Song Contest vin în mijlocul pandemiei Covid-19. Nu există nicio vorbă despre cum ar putea afecta pandemia concursul cântecelor.

***

Concursul Eurovision, în sine, a fost format pentru a uni o Europă sfâșiată de război după al doilea război mondial. Concursul ar putea juca un rol în apropierea Americii. După cum spune Silverman: „Când America este mai fracționată ca niciodată și avem de-a face cu atâtea probleme care ne împart, singurul [lucru] care ne unește este cultura noastră”.

sursa foto: eurovisionireland.net