images

Ana Soklič a obținut a doua șansă de a participa la Eurovision | VIDEO

Radiodifuzorul național sloven, a anunțat, sâmbătă seară, că va reprezenta și anul viitor țara ei. Ana însăși se simte onorată, dar știe, de asemenea, că are mult de muncă până atunci.

Ana Soklič a fost aleasă să reprezinte Slovenia la Concursul Eurovision din 2020, care, din păcate, a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19 din Europa. Selecția ei pentru anul 2021 s-a făcut în emisiunea TV slovenă „Zabava în slog”, care a fost transmisă chiar înainte de „Europa strălucește o lumină” sâmbătă seară.

"Sunt foarte onorată și fericită. O să fac tot ce pot. Am multă muncă înaintea mea. Simt o responsabilitate uriașă de a reprezenta Slovenia în cel mai bun mod posibil", a declarat artista.

Încă nu a fost anunțat cum va fi selectată înscrierea Sloveniei pentru următoarea ediție a Eurovision Song Contest.

Cine este Ana Soklič?

Ana Soklič, în vârstă de 36 de ani, și-a dezvoltat și și-a perfecționat abilitățile muzicale la academia locală de operă și jazz de la o vârstă fragedă, înainte de a începe să scrie propria muzică. Ana a concurat de două ori la selecția națională din Slovenia pentru Eurovision Song Contest, EMA (2004 și 2007). În plus, de trei ori la Festivalul de cântec din Slovenia, unde, în 2019, a câștigat două premii ale juriului pentru cea mai bună interpretare și cea mai bună melodie în general. În 2012, a participat la singura ediție a X Factor Slovenia, unde a terminat pe locul cinci.

În Rotterdam anul acesta, Ana trebuia să interpreteze piesa intitulată Vodă (Apa) după câștigarea EMA 2020. Ea a scris versurile singură, iar melodia a compus-o împreună cu Bojan Simončić.

Slovenia la Eurovision Song Contest

Slovenia a participat la concurs de 25 de ori de la debutul său în 1993. Rezultatul lor cel mai bun în concurs este locul 7 în 1995 cu Darja Švajger (Prisluhni mi) și 2001 cu Nuša Derenda (Energie). De la introducerea etapei semifinale în 2004, Slovenia nu a reușit să ajungă la marea finală în zece ocazii și a ajuns la finală în 2007, 2011, 2014, 2015, 2018 și 2019.