images

Montaigne: „Sunt destul de sigură că am o melodie”

Cântăreața australiană Montaigne vorbește despre melodia neobișnuită pe care a scris-o pentru Eurovision.

După ce Montaigne a fost selectată intern pentru a reprezenta Australia la Eurovision 2021, a lăsat indicii legate de alchimia muzicală pe care o pregătește pentru Rotterdam. Recent, Montaigne a dezvăluit titlul unei posibile intrări și a vorbit despre tema neobișnuită a melodiei.

Montaigne a lansat vestea într-o apariție pe fluxul Twitch live al Dragon Friends. În timp ce Dragon Friends este un canal tematic Dungeons & Dragons, conversația a ajuns la procesul de compoziție al lui Montaigne și s-a discutat dacă ea și-a scris piesa pentru Eurovision 2021. Montaigne le-a spus streamerilor:

„Cred că am melodia pentru Eurovision. Managerul meu m-a întrebat ceva de genul: „Ești deschisă ideii ca alți textieri internaționali să-ți scrie o piesă de succes?” Și eu răspuns ceva de genul: „Hmm, cred, pentru că vrei asta pentru mine”.

Dar Montaigne a dezvăluit că va veni cu ceva pe cont propriu, o melodie cu o poveste și o temă neobișnuite:

„Dar sunt destul de sigură că am o melodie. Se numește „JC Ultra” și este o referință la MKUltra, acel program de spălare a creierului pe care CIA a încercat să îl facă în anii ’70 sau ’80. Este vorba despre o societate de extratereștri care are o etichetă muzicală importantă ca fațadă la un program de spălare a creierului, prin care încearcă să spele creierele unor potențiale celebrități din sfera muzicii, pentru a le face să iasă în lume și să difuzeze propagandă pro-extraterestră și a încerca să-i ajute pe extratereștri să se integreze mai bine și pe ascuns să răstoarne puterea umană”.

Project MKUltra a fost un program CIA derulat în anii 1950 și 1960. A inclus controversata testare - uneori ilegală - a drogurilor psihedelice, cum ar fi LSD, asupra civililor americani. Dar nu pare că Montaigne intenționează să intre în detalii profunde.

Își va duce Montaigne aventura extraterestră la Eurovision?

Din descrierea lui Montaigne, se pare că scenariul liric ciudat al piesei poate conține, de fapt, un pic de critică la adresa industriei muzicale.

Dar va ajunge „JC Ultra” să fie piesa lui Montaigne pentru Rotterdam? De asemenea, se pare că managementul ei dorește ca Montaigne să se alăture din nou compozitorilor existenți pentru a-și scrie piesa Eurovision. Piesa Eurovision 2020 a lui Montaigne, „Don’t Break Me”, a fost scrisă împreună cu casa de producție DNA. DNA a fost, de asemenea, în spatele înregistrărilor australiene Eurovision din 2016, 2017 și 2018.

În august, Montaigne le-a spus fanilor: „cred că am reușit să scriu piesa mea de Eurovision pentru anul viitor, este complet aiurea, să vedem ce spune managementul”.

Deși nu a spus la ce melodie s-a referit cu acest comentariu, „JC Ultra” pare să nu se potrivească acelei descrieri.

Călătoria lui Montaigne către Eurovision

Montaigne a câștigat inițial finala națională australiană Eurovision 2020: Australia a decis pentru piesa ei „Don't Break Me”. Ea trebuia să se îndrepte spre Rotterdam în mai, înainte ca Eurovision 2020 să fie anulat din păcate, din cauza pandemiei Covid-19.

Cu toate acestea, în aprilie, Montaigne a primit vestea bună că SBS o selectase intern pentru a obține biletul de întoarcere la Rotterdam în 2021.

Selecția internă a lui Montaigne înseamnă, de asemenea, că Australia nu va folosi noua sa finală națională Australia Decides. În timp ce unele țări, care și-au selectat intern piesele din 2020, vor folosi o finală națională pentru a selecta melodia pentru spectacol, nu există declarații despre modul în care va fi aleasă melodia lui Montaigne.

Comentariile sale recente sugerează că poate fi vorba pur și simplu de o selecție internă a unei melodii.