images

BTRC confirmă că VAL nu va cânta pentru Belarus la Eurovision 2021 | VIDEO

Radiodifuzorul BTRC a subliniat că nici publicul și nici juriul internațional nu au clasat VAL pe primul loc în finala națională.

Vladislav Freimann și Valeria Gribusova - VAL - au criticat deschis radiodifuzorul de stat din Belarus.

Ei au susținut că li sa interzis în mod esențial să vorbească cu mass-media. Au fost tratați nedrept deoarece sunt artiști „neconformi”. Printre altele, au spus că trebuia să cânte la concerte pentru stat.

VAL: „Știam că, dacă nu ne prezentăm la un concert, era 99% probabil ca radiodifuzorul să aleagă un nou artist anul viitor”.

Declarația completă a BTRC - și respingerea interviului lui VAL - a fost publicată pe ATN News Telegram. Aici aveți o parte din declarații:

BTRC: „Contractul, care este încheiat între Belteleradiocompany și reprezentantul Belarusului la Concursul Eurovision, nu conține nicio cerință de participare sau neparticipare la concerte, fie ele publice sau private. În contractele standard, este vorba doar de pregătirea și participarea la competiție și participarea la proiecte de televiziune”.

Radiodifuzorul a subliniat că nici publicul și nici juriul internațional nu au clasat VAL pe primul loc în finala națională. „Potrivit caselor de pariuri, dacă ați fi fost la Eurovision, ați fi ocupat ultimul loc în cele două semifinale”.

VAL a descris abordarea BTRC față de ei ca fiind „îndepărtată”. Radiodifuzorul susține că a depus toate eforturile pentru a-i ajuta să obțină un rezultat bun.

***

sursa articol: wiwibloggs.com