images

Câștigătorul Sanremo 2021 are dreptul de a refuza să reprezinte Italia la Eurovision | VIDEO

Dacă câștigătorul refuză posibilitatea de a merge la Eurovision 2021, atunci radiodifuzorul RAI va selecta intern actul dintre alți concurenți Sanremo.

Planificarea Festivalului muzical Sanremo 2021 este în curs de câteva luni. Radiodifuzorul italian a lansat regulile pentru acesta. Au existat câteva modificări ușoare la formatul concursului. RAI a confirmat faptul că artistul care va câștiga Sanremo 2021 va avea dreptul la primul refuz de a reprezenta Italia la Rotterdam.

Dacă câștigătorul refuză posibilitatea de a merge la Eurovision, atunci RAI va selecta intern actul dintre alți concurenți Sanremo. Ca și anul trecut, artiștii concurenți vor trebui să confirme în scris înainte de competiție dacă doresc să meargă la Eurovision.

Diodato, câștigătorul Sanremo 2020, a fost printre actele care au spus DA pentru Eurovision.

Regulile pentru Sanremo se schimbă de la an la an. Anul acesta, publicul își va spune cuvântul mult mai devreme în cadrul spectacolului. Un televot de 50% va fi folosit pentru a determina rezultatul în primele două nopți, împreună cu un juriu demoscopic de 50%.

Secțiunea Noii veniți va avea loc într-un format redus, fără semifinală. Cei doi finaliști din fiecare seară vor trece direct la finala Noilor Veniți din a patra noapte.

Și o schimbare foarte mare pentru Sanremo 2021 - festivalul va avea loc la începutul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

***

Sanremo Music Festival 2021 format

Prima noapte - marți, 2 martie

Primii zece artiști mari vor interpreta melodiile concurente. Votarea va fi făcută de 50% juriu demoscopic și 50% televot, fără eliminări.

Vor fi interpretate și primele patru piese pentru începători. Votul va fi, de asemenea, determinat de 50% juriul demoscopic și 50% televot.  Primele două acte se vor califica în finala pentru noii veniți.

A doua noapte - miercuri, 3 martie

Ceilalți zece artiști mari vor interpreta piesele lor concurente - fără eliminări.

Celelalte patru melodii pentru începători vor fi interpretate și, din nou, votul va fi decis de 50% juriu demoscopic și 50% televot, iar primele două acte se vor califica în finala pentru noii veniți.

A treia noapte - joi 4 martie

Noaptea coverurilor. Toți cei 20 de artiști mari concurenți vor interpreta un cover a unei melodii înregistrate inițial de un cântăreț-compozitor. Artiștii concurenți vor concerta în duet cu artiști invitați italieni sau străini. Votarea pentru această seară va fi făcută de muzicienii orchestrei Sanremo și de vocaliștii de susținere ai spectacolului. Nu vor exista eliminări.

A patra noapte - vineri 5 martie

Cei 20 de mari artiști își vor interpreta din nou melodiile. Votul pentru această noapte va fi un juriu 100% din presă, fără eliminări.

Cei patru finaliști Newcomer își vor interpreta din nou melodiile. Câștigătorul va fi decis de 34% televot, 33% juri de presă și 33% jurii demoscopici.

A cincea noapte - sâmbătă, 6 martie

Cei 20 de mari artiști își vor interpreta melodiile pentru a treia oară. Rezultatele din ultimele patru zile vor fi, de asemenea, numărate pentru a determina primele trei.

Primele trei acte vor concura în Super-finală. Câștigătorul va fi decis din nou de 34% televot, 33% juri de presă și 33% juri demoscopici.

sursa articol: wiwibloggs.com