images

Croația: HRT ar fi rezervat locul pentru finala națională Dora 2021 | VIDEO

Presa din Croația scrie că HRT s-a angajat să organizeze o ediție 2021 a finalei sale naționale, Dora. Un ziar local relatează că HRT a rezervat deja locul pentru finala sa națională.

Dar cu această veste vine și incertitudinea legată de câștigătorul Dora 2020, Damir Kedžo, despre care nu s-a anunțat dacă va fi implicat în finala națională din 2021.

Ziarul Jutarnji relatează că HRT a rezervat deja Sala Sporturilor Marino Cvetković - locul care găzduiește Dora 2021. Sala este rezervată pentru sâmbătă, 27 februarie 2021,data obișnuită pentru Dora.

Dacă se organizează o nouă selecție națională, e posibil ca finalistul din 2020, Damir Kedžo, să nu fie cel care să reprezinte Croația la Rotterdam.

Croatul a câștigat ediția 2020 a finalei naționale cu melodia sa „Divlji vjetre”.

În ciuda speculațiilor din media, HRT nu a confirmat dacă va găzdui Dora 2021 și nu a făcut public vreun detaliu al unei posibile finale naționale.

Unele țări și-au ales piesa pentru Eurovision 2020 pentru a reveni anul viitor. În țara vecină, Slovenia , RTVSLO a ales-o pe câștigătoarea EMA 2020, Ana Soklič, pentru a reveni la Eurovision 2021. Cu toate acestea, nu există nicio informație despre modul în care va fi selectată melodia ei pentru Rotterdam. În Serbia, se pare că trupa Hurricane, care a câștigat finala națională anul acesta, va merge anul viitor la Rotterdam, deși informația nu a fost confirmată oficial.