images

Croația: Numărul de piese participante la selecția națională croată a fost redus la 14

Numărul de piese participante la selecţia naţională croată s-a redus de la şaisprezece la paisprezece. Anunţul a fost făcut ieri în regulamentul Dora 2021.

Organizatorii au stabilit şi că pe scenă vor urca doar 5 artişti în loc de 6, din cauza măsurilor legate de pandemia Covid-19. Aceste schimbări survin în urma noilor reguli Eurovision, care permit ca elementele de backing vocals să poată fi preînregistrate. Vor fi anunţate şi patru piese de rezervă, în cazul în care unul dintre participanţi se retrage din Selecţia Naţională. Aceste piese de rezervă vor fi făcute publice ulterior și vor înlocui altă piesă care s-a retras, până în momentul când vor începe repetiţiile Dora 2021. Dacă unul dintre artişti doreşte să se retragă după începerea repetiţiilor, acest lucru nu va fi posibil.

HRT va anunţa modalitatea de vot pentru concursul muzical Dora 2021 pe data de 20 ianuarie 2021. Finala este programată pe data de 13 februarie 2021, la Opatija. Înscrierile au loc până pe 10 Decembrie 2020.

Croaţia a debutat la Eurovision Song Contest în anul 1993. A fost una dintre cele 3 ţări care au urcat pe scena Eurovision pentru prima dată la respectiva ediţie. Cel mai bun rezultat al Croaţiei a venit în 1999, când Doris Dragovic a terminat pe locul 4 la Ierusalim. El a participat cu piesa “Marija Magdalena”, care a adunat un total de 118 puncte, inclusiv 12 puncte de la Slovenia şi Spania. Croaţia a revenit în concurs în 2016, după ce abandonase competiţia în 2013, din cauza problemelor financiare şi a rezultatelor slabe.

 

Foto: internet