images

De la Selecția Națională la hitul TikTok - piesa „Safari” a Serenei a devenit virală | VIDEO

În 2018, ea a intrat în semifinala Selecției Naționale. Azi, Serena se bucură de un al doilea val de popularitate pentru piesa ei „Safari”, după ce melodia de dans vaporoasă a devenit virală pe populara aplicație de socializare TikTok.

„Safari” a fost una dintre cele 60 de piese din ediția extinsă a Selecției Naționale din 2018. Serena - pe numele real Diana Șerban - s-a clasat pe locul al nouălea în semifinala ei, ratând astfel marea finală.

De atunci, „Safari” a fost folosit în peste 134.400 de videoclipuri de pe populara platforma video de social media TikTok. Piesa pare deosebit de populară în rândul fanilor din India.

Popularitatea TikTok s-a extins și pe YouTube. Videoclipul melodiei a înregistrat o creștere de peste 111.48 milioane de vizualizări, în timp ce alte versiuni - versuri, remixuri - au înregistrat încă câteva milioane.

„Safari” nu este prima melodie care n-a cunoscut succesul la Eurovision, dar a găsit un alt public online. Jordan Clarke și piesa „Freaks”, din Marea Britanie, a devenit și ea foarte populară în rândul adolescenților, mai ales că ea vorbește despre problemele lor.

Serena „Safari” la Selecția Națională 2018

Intrând în selecția națională a României pentru Eurovision 2018, „Safari” a fost printre favoritele fanilor. Într-un sondaj wiwibloggs, realizat înaintea celei de-a doua semifinale, piesa a fost marele câștigător. 41% dintre cititorii wiwibloggs au ales piesa Serenei ca favorită.

Din păcate, această popularitate n-a dus-o pe artistă mai departe de acea semifinală. Juriul a ales Jukebox feat. Bella Santiago cu imnul electronic „Auzi cum bate”, Rafael & Friends cu imnul folk-rock „We Are One” și starul Eurovision 2006 M I H A I cu balada sa „Heaven”.

Finala națională a fost câștigată de The Humans - “Goodbye” care nu a reușit să se califice în finala de la Lisabona din 2018.