images

Estonia: Eesti Laul 2021 va avea loc, în întregime, în Tallinn

ERR, televiziunea publică din Estonia, a anunțat că toate cele trei părți ale selecției Eesti Laul 2021 vor fi organizate în capitala acestei țări. Pentru prima oară după 2018, și semifinalele vor avea loc în studiourile ETV din Tallinn.

Decizia a fost luată din cauza restricțiilor actuale legate de pandemia Covid-19. Tõnis Niinemets, gazda Eesti Laul pentru al doilea an consecutiv, a declarat într-un interviu: "Încercăm să vedem dacă acest studio TV vechi și ușor depreciat poate fi folosit pentru un asemenea public. În situația actuală, nu putem fi siguri că putem permite accesul publicului în sală. De aceea, este nevoie cu siguranță să ne asumăm noi întreaga organizare."

Dacă restricțiile actuale vor fi relaxate până atunci, organizatorii speră să desfășoare finala în Saku Suurhall, sala gazdă pentru Eurovision 2002 și pentru Eesti Laul, începând cu anul 2016.

Înscrierile pentru Eesti Laul se vor închide pe 6 noiembrie. Potrivit lui Tõnis, aproape o sută de cântece au fost deja depuse: „Majoritatea cântecelor vor ajunge în ultima săptămână, așa că îi invit pe toți cei care sunt capabili să scrie cântece să facă în continuare înscrieri”.

24 de melodii vor fi selectate pentru semifinalele de pe 18 și 20 februarie. 12 dintre ele vor fi calificate pentru Marea Finală pe 6 martie.

Toate cele trei emisiuni vor fi transmise în direct. Cele 24 de semifinaliste vor fi dezvăluite cel târziu până pe 12 noiembrie, iar înregistrările acestora vor fi prezentate publicului nu mai târziu de 5 decembrie.

Uku Suviste a fost selectat pentru a reprezenta Estonia la Eurovision Song Contest 2020 cu piesa „What Love Is”, înainte de anularea concursului.

Estonia a debutat în Concursul Eurovision în 1994. În 2001, Estonia a câștigat concursul Eurovision, cu Tanel Padar, Dave Benton & 2XL, care au interpretat piesa „Everybody” și au obținut o victorie surpriză la Copenhaga. După succesul de la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000, Estonia nu a reușit să se califice în finală în perioada 2004-2008. În 2009, Estonia a lansat un show de selecție nationala, Eesti Laul, iar de atunci s-a calificat în finala internațională la șase din ultimele zece ediții.

 

Foto - sursa internet