images

Eurovision 2021: artiștii vor înregistra melodiile „live-on-tape”

Fiecare artist selectat la ESC 2021 va crea o înregistrare „live-on-tape” înainte de eveniment, care să poate fi utilizată în cazul în care respectivul participant nu mai poate călători la Rotterdam din cauza pandemiei actuale, transmite Eurovision.tv.

La începutul acestui an, s-a anunțat că Eurovision Song Contest 2021 va avea loc „indiferent de situație” în 4 potentiale scenarii. Înregistrarea „live-on-tape” este metoda prin care organizatorii se asigură că fanii competiției se vor putea bucura de spectacol oricare ar fi situația globală generată de noul coronavirus.

Ce este spectacolul „live-on-tape”?

Toți participanții au fost rugați să înregistreze un spectacol live al pieselor lor în propria țară. Această înregistrare va fi livrată înainte de evenimentul programat pentru luna mai 2021. Înregistrarea va avea loc în timp real (așa cum s-ar întâmpla la concurs), fără a face modificări vocale sau a vreunei părți a interpretării după înregistrare.

OpenUp la varietate

Conceptul creativ pentru înregistrările de rezervă „live-on-tape” este OpenUp (deschidere, n.r.) la varietate. În loc să aibă un format strict, concursul va îmbrățișa pe deplin libertatea artistică, creativitatea, ambiția și stilul fiecăreia dintre cele 41 de țări concurente.

Totuși, un set de reguli de producție va asigura corectitudinea și integritatea concursului de melodii. La spectacolele „live-on-tape” nu va fi prezent niciun public. Înregistrarea ar trebui să fie unică și să nu fie făcută publică înainte de evenimentul din mai.

Delegațiilor li se permite să utilizeze elemente tehnice similare celor disponibile pe scenă în Rotterdam, dar sunt, de asemenea, libere să opteze pentru o configurație de producție mai redusă. Înregistrările „live-on-tape” nu trebuie să conțină elemente de realitate augmentată sau virtuală, suprapuneri, confetti, fotografii cu drone, apă, utilizarea cromakey sau ecran verde.

Cum să fie totul corect

În mod normal, la Eurovision, toți artiștii ar cânta pe aceeași scenă în aceleași circumstanțe, competiția oferindu-le tuturor aceeași oportunitate de a străluci. Pentru înregistrările „live-on-tape”, Grupul de Referință al concursului a aprobat măsuri suplimentare pentru a garanta corectitudinea competiției.

Înainte de înregistrare, fiecare televiziune participantă se va întâlni cu un coordonator din partea țării gazdă și va prezenta un program al sesiunii de înregistrare, configurarea studioului și planul camerei.

Șeful delegației trebuie să fie la fața locului în timpul sesiunii de înregistrare de 60 de minute a celor trei preluări permise și, fie singur, fie împreună cu un alt delegat, să ia decizia finală privind selectarea preluării.

O conexiune live va fi stabilită în timpul înregistrării pentru a permite directorului executiv al ESC și unui reprezentant dintr-un observator independent de vot (E&Y) și televiziunii gazdă să observe sesiunea de înregistrare, pentru a oferi asistență și sprijin, dar și pentru a asigura integritatea concursului.

Nu se pot trimite spectacole din finalele naționale, dar fiecare țară poate înregistra pe același set. Înregistrările „live-on-tape” trebuie să fie livrate până la sfârșitul lunii martie.