images

Eurovision 2021: Astrid Dutrénit devine producător executiv, Inge van de Weerd demisionează

Producătorul senior Astrid Dutrénit va prelua rolul de producător executiv al concursului Eurovision de la Rotterdam. Ea va lucra alături de Sietse Bakker, celălalt producător executiv al showului.

După ce a lucrat la Eurovision 2020 și a produs cu succes Eurovision: Europe Shine A Light, Inge van de Weerd a decis să părăsească echipa competiției muzicale.

Originară din Franța, Dutrénit lucrează la NOS din 2003, în mare parte ca producător. De-a lungul carierei sale, a fost implicată în organizarea de mari evenimente sportive, cum ar fi Campionatele Europene de Atletism din 2016 și programe centrate în jurul Turului Franței.

Dutrénit e cunoscută pentru ideile ei inovatoare. Când Campionatele Europene de Atletism au avut loc la Amsterdam, Dutrénit a trebuit să se gândească la mai multe soluții creative pentru a face față capacității subdimensionate a Stadionului Olimpic din 1928.

Despre noul ei rol de producător executiv la Eurovision, Astrid Dutrénit a declarat pentru AVROTROS:

„În primul rând, aș dori să mulțumesc NPO, NOS, AVROTROS și EBU pentru încrederea în mine. Este o mare onoare să lucrezi la un eveniment atât de mare și să faci din asta un succes cu o echipă uimitoare. Deși deja s-au pregătit mult, vor fi câteva provocări mari pentru noi anul viitor. Voi începe să lucrez cu multă energie și mult entuziasm cu echipa! ”

Pe lângă anunțul despre Astrid Dutrénit în calitate de nou producător executiv, AVROTROS a mai scris că cea mai mare parte a echipei de bază rămâne cea din 2020.

Astfel, Sietse Bakker va continua să lucreze ca producător executiv. Emilie Sickinghe și Jessica Stam vor reveni în calitate de producători executivi adjuncți.