images

EUROVISION 2021: Au fost anunțate datele pentru patru selecții naționale

Patru țări participante la Eurovision Song Contest au făcut publice calendarele după care se vor desfășura selecțiile naționale în urma cărora vor fi desemnați reprezentanții acestora la concursul de la Rotterdam.

Juriul desemnat de YLE, televiziunea finlandeză, a ales 7 piese finaliste pentru Uuden Musiikin Kilpailu. Acestea vor fi prezentate publicului pe 19 ianuarie 2021, iar actul artistic câștigător va fi desemnat, prin votul publicului și al unui juriu internațional, în cadrul finalei care se va desfășura pe 20 februarie, la Tampere.

La rândul său, televiziunea suedeză SVT a confirmat calendarul pentru Melodifestivalen 2021 și a anunțat că toate show-urile se vor desfășura la Stockholm, fără public live.

Semifinalele vor avea loc pe 6, 13, 20 și 27 februarie, runda „second chance” pe 6 martie, iar finala pe 13 martie 2021.

Melodi Grand Prix din Norvegia va avea 5 semifinale programate în perioada 16 ianuarie - 13 februarie și o grandioasă finală pe 20 februarie. Finala croată a selecției Dora 2021, organizată de televiziunea publică HRT, va avea loc pe 13 februarie.