images

Eurovision 2021: cele patru scenarii posibile | VIDEO

După victoria lui Duncan Laurence la Tel Aviv în 2019, Olanda a fost gata să organizeze concursul Eurovision după 40 de ani lungi. Însă, din cauza noului coronavirus, ediția 2020 a fost anulată.

Din fericire, Eurovision va reveni cu siguranță în 2021 și pe 22 mai va fi încoronat un nou câștigător!

Pentru a putea îndeplini această promisiune, EBU și radiodifuzorii gazdă olandezi NPO, NOS și AVROTROS au lucrat la patru scenarii de bază pentru găzduirea competiției, scrie wiwibloggs.

Scenariul A: Eurovision normal

În această situație, Eurovision va fi organizat în mod normal la Ahoy Arena din Rotterdam, cu 9 spectacole (inclusiv repetițiile de îmbrăcăminte) într-un loc plin, cu delegații și artiști de la toți participanți și numeroase activități în și în jurul Rotterdamului.

Acest scenariu depinde în mare măsură de lansarea unui posibil vaccin pentru COVID-19 sau de disponibilitatea unor teste fiabile.

Scenariul B: Eurovision la distanță socială

În această situație, toți cei prezenți la concursul Eurovision din Rotterdam ar trebui să practice distanțarea socială și să rămână în permanență la 1,5 metri unul de celălalt.

Din nou, ar fi 9 spectacole, cu un public în arenă, dar cu capacitate limitată de a permite distanțarea socială.

Echipele fiecărei țări participante ar urma să călătorească la Rotterdam, dar cu limite asupra numărului de persoane din fiecare delegație și a numărului de jurnaliști care ar putea participa. Activitățile din Rotterdam și din împrejurimi ar fi adaptate în consecință.

(w640) Eurovision

Scenariul C: Eurovision cu restricții de călătorie

Un concurs Eurovision, probabil și la distanță socială, la Ahoy Arena din Rotterdam ca în scenariul B, cu 9 spectacole și un număr limitat de membri ai publicului în arenă. Dacă există delegații care nu pot călători la Rotterdam, artiștii lor vor concerta din propria țară.

Scenariul D: Eurovision blocat

În cazul în care Olanda va ajunge din nou într-o situație de blocare, va exista un concurs Eurovision fără public și probabil fără activități în și în jurul Rotterdamului.

Spectacolele participanților vor fi trimise din fiecare țară concurentă și vor fi adunate de pe arena Ahoy din Rotterdam, la fel cum vom vedea la Festivalul Eurovision Junior din noiembrie.

O alegere definitivă între scenarii va fi făcută pe baza situației din primele luni ale anului 2021, transmit organizatorii.

Open Up

De asemenea, s-a confirmat că tema pentru cel de-al 65-lea Concurs Eurovision va rămâne aceeași - Open Up.

Sloganul „Deschide-te” a fost inițial intenționat incomplet atunci când a fost ales pentru Eurovision 2020. „Simțiți libertatea de a completa sloganul în felul vostru. Am considerat că este important să alegem o temă care să reflecte spiritul vremurilor noastre.  Cu sloganul, îi invităm cu căldură pe oameni să se deschidă către alții, la opinii diferite, la poveștile celuilalt și, bineînțeles, la muzica celuilalt ”, a declarat anul trecut Sietse Bakker, producătorul executiv al festivalului.

Open Up ... Chantal, Jan, Edsilia și Nikkie

Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley și Nikkie de Jager (NikkieTutorials) se vor întoarce ca prezentatori în 2021. Au fost gazdele Eurovision 2020 și au prezentat Eurovision: Europe Shine A Light în mai.

Open Up ... la scenografie

În cadrul evenimentului de presă, s-a anunțat, de asemenea, că scenografia pentru Eurovision 2020 va reveni în 2021: „Etapa va fi preluată până anul viitor, deoarece asta era deja pregătit.  În afară de asta, multe depind de ceea ce este posibil în acel moment, de disponibilitatea tuturor celor implicați și de ceea ce se potrivește spiritului din 2021 ", a spus Sietse.