images

Eurovision 2021: Franța va înlocui „Destinația Eurovision” cu o nouă selecție națională

După ce Tom Leeb a confirmat că nu va reprezenta Franța la Eurovision 2021, speculațiile despre cine va merge la Rotterdam au luat amploare. La scurt timp după, șefa delegației franceze a făcut declarații oficiale.

Alexandra Redde-Amiel a confirmat că Franța nu va reveni la formatul “Destinația Eurovision” , care i-a dat pe Madame Monsieur și Bilal Hassani. În schimb, va folosi un nou format de selecție națională produs de organizatori.

Întrucât Europa e încă lovită de noul virus, iar restricțiile nu s-au ridicat peste tot, Alexandra Redde-Amiel a spus că vrea să adune „familia Eurovision”. Astfel, France 2 se pregătește să înceapă o nouă călătorie pentru Eurovision Song Contest 2021, care speră să aducă oamenii împreună.

„După această perioadă grea, trebuie să mergem înainte, pentru a regăsi o energie bună în rândul familiei Eurovision”, a declarat ea site-ului wiwibloggs într-o discuție telefonică. „France Télévisions este mândră să anunțe o nouă selecție națională. Nu va fi Destination Eurovison, ci un concept nou cu numele actual al proiectului Un Eurovision France. Am ales să o producem intern cu France TV Studio. Este o modalitate de a răspândi spiritul brandului Eurovision între echipele și canalele noastre pe tot parcursul anului.”

Producerea spectacolului în interior, mai degrabă decât printr-o companie din afară, este o schimbare importantă. Aceasta va permite postului France 2 să integreze produsul cu celelalte departamente ale instituției - știri, digital și altele.

Vom avea un eveniment național la televiziunea primetime într-o arenă dintr-un oraș regional din Franța, ca finală pentru selecție. Publicul va primi puterea de alegere. În ceea ce privește juriul, totul este încă deschis acum."