images

Eurovision 2021: Organizatorii au în vedere două posibile scenarii

Pandemia COVID-19 a schimbat radical felul în care ne trăim viața, forțându-i pe organizatorii Eurovision să anuleze ediția de anul acesta a festivalului.

Dar organizatorii sunt hotărâți că istoria nu se va repeta în 2021.

Wiwibloggs a vorbit cu RTS-ul Elveției, Nadja Burkhardt, șeful delegației Eurovision, dezvăluind că organizatorii lucrează la două posibile scenarii pentru anul viitor.

Primul scenariu se referă la o competiție care va avea loc la fel de normal. A doua opțiune este un concurs care se va desfășura în contextul restricțiilor totale. Burkhardt explică că acestea sunt extreme și în cadrul „acestor două scenarii, există și sub-scenarii”.

„Ceea ce trebuie luat în considerare nu este doar legislația țării gazdă, ci și legislația a 43 de delegații”, spune ea.

„Ceea ce mă interesează în special este acel moment în care trebuie să trecem de la un scenariu la altul. Cât de ușor puteți trece de la o versiune la alta în ultimul moment”. Aceasta este provocarea pe care o preocupă în prezent Nadja și colegii săi din comitetul de organizare.

Cu toate acestea, nu este prevăzută perspectiva unei competiții care sa se deruleze complet online. „Vom încerca cu adevărat să facem totul pentru ca competiția să poată avea loc la fața publicului”.

COVID-19 și Eurovision: învățarea din experiențele altora

Unul dintre cele mai mari atuuri ale EBU (European Broadcasting Union) în această criză actuală este rețeaua de radiodifuzori membri și asociați din Europa și din lume. Planul EBU este de a utiliza aceste conexiuni pentru a extrage know-how și a învăța din experiența oganizărilor locale.

„Lucrăm cu alte asociații, în special asociații sportive și cu membrii noștri, cum ar fi BBC, de exemplu, pentru a afla cum își planifică evenimentele, care sunt elementele pe care nu le-am luat încă în considerare”, spune Nadja Burkhardt.

Trebuie analizate toate posibilitățile și vor fi necesare niveluri mari de creativitate. Cu diferite măsuri de sănătate introduse în diferite țări în fiecare zi, planurile sunt într-un flux constant de schimbare și supuse neprevăzutului.

„De fapt, urmărim și aplicăm ceea ce se întâmplă în acest moment: de la o zi la alta, țările sunt puse pe lista roșie, putem călători, nu mai putem călători, trebuie să schimbăm planificarea în ultimul moment ...” .