images

Eurovision Junior 2020: Germania va debuta la Varșovia

A fost nevoie de ceva vreme. Dar tocmai la timp pentru cea de-a 18-a ediție a concursului, Germania a confirmat că va debuta la Eurovision Junior 2020, în Varșovia.

Germania va debuta la Junior Eurovision 2020

Comunicatul oficial de presă subliniază că participarea va fi o asociere între trei televiziuni publice - KiKA, NDR și ZDF. Emisiunea live din 29 noiembrie va fi afișată pe KiKA.

„Sunt absolut încântat că am reușit să implic Germania în acest minunat Concurs european de melodii și să îl difuzez pe KiKA. Împreună cu NDR și ZDF, am găsit o abordare minunată pentru o colaborare creativă, în care sunt implicate toate punctele noastre forte. Va fi un eveniment major pentru publicul nostru KiKA și pentru întreaga familie ”, spune directorul de programare al KiKA, Dr. Astrid Plenk.

Conform regulilor JESC, interpreții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani.

Reprezentantul german va fi selectat cu ajutorul unui format existent. Dein Song (Your Song) este un spectacol de talente produs de ZDF care se difuzează pe KiKA. „ZDF se bucură că l-a asigurat pe Levent Geiger, finalist la „Dein Song”de anul trecut, pentru a compune intrarea în limba germană. De asemenea, va fi implicat în casting și îl va însoți pe tânărul interpret la fiecare pas de-a lungul drumului către noaptea cea mare din Varșovia. Îi vom însoți în această călătorie palpitantă într-un documentar în două părți ”, spune Michael Stumpf, directorul programelor pentru copii și tineri de la ZDF.

„Din 1996, NDR a fost principalul post de radio pentru implicarea germană în CES. Este fantastic că vom oferi concursul pentru juniori pentru prima dată împreună cu KiKA și ZDF. Sloganul din acest an, „Mută lumea”, este extrem de simbolic, încurajând copiii să participe activ la conturarea lumii lor. Acesta este motivul pentru care va juca un rol în videoclipul muzical pe care îl producem ”, spune Ole Kampowski, directorul programelor pentru copii și tineret din NDR.

Mai multe informații despre participarea Germaniei la JESC 2020 vor fi disponibile în curând la KiKA Press Lounge - kika-presse.de.

Eurovision Junior 2020. Țări confirmate

Anunțul german aduce numărul de țări confirmate pentru Eurovision Junior 2020 la unsprezece.

 

Franţa

Georgia

Germania

Irlanda

Italia

Kazahstan

Olanda

Polonia

Rusia

Spania

Ucraina


Impact COVID-19

Deși Eurovision 2020 ar fi putut fi anulat din cauza pandemiei COVID-19, toate părțile interesate s-au angajat să facă Eurovision Junior. Rămâne de văzut ce implicații va avea coronavirusul asupra concursului.

Organizatorii pot urmări conducerea selecției naționale olandeze. Junior Songfestival 2020 va avea loc în Ahoy Arena de la Rotterdam, cu o audiență limitată doar la membrii familiilor celor care concurează.

Radiodifuzorul AVROTROS spune că ar fi „iresponsabil ca atât de mulți copii din toată Olanda să se reunească cântând, dansând și urlând”.

Pandemia poate avea, de asemenea, un impact asupra numărului de țări participante. De exemplu, Australia nu a ajuns încă la RSVP. În iulie, țara are reguli de carantină foarte stricte în ceea ce privește călătoriile internaționale. Acestea s-ar putea dovedi prea împovărătoare pentru participarea unor tineri și a unei delegații tinere, în cazul în care acestea vor fi încă în vigoare mai târziu în an.