images

Eurovision Junior 2020: Scena este pregătită!

Anunțul cu privire la scenografia Eurovision Junior 2020 vine cu puțin peste o lună înainte de concurs.

Elementele vizuale pe care le veți vedea la Varșovia vor fi „foarte moderne” și „reprezentative pentru o competiție organizată pentru tineri în secolul XXI”. Acestea vor include și o serie de opțiuni tehnice care nu au fost niciodată utilizate în acest concurs, inclusiv elemente de realitate augmentată.

Anul trecut, JESC a avut loc tot în Polonia, la Arena Gliwice, unde scena a fost luminată cu panglici colorate de LED. Design-ul a fost unul spațios, ușor și simplu, care ducea cu gândul la elementul aer, asemenea unui zmeu sau unei semințe de păpădie. În ciuda contextului complet diferit, Directorul creativ pentru Junior Eurovision 2020, Konrad Smuga, aduce în acest an publicului un nou design care „va crea un spectacol ce va atrage publicul european, la fel ca şi anul trecut”.

Anna Brodnicka, autoarea scenografiei, a fost inspirată de simbolismul bogat al unui cerc și de conexiunea acestuia cu viața noastră. Formele sferice vor fi afișate pe suprafețe multimedia uriașe și câteva sute de dispozitive luminoase vor fi utilizate pentru a conferi identitate vizuală concurenților, precum și pentru a conduce publicul din fața televizoarelor într-un spațiu magic.

„Cercul a fost întotdeauna un simbol al perfecţiunii, vieții și unității”, a spus Anna. „Ne mișcăm în cercul vieții ... Cu toții trăim multe schimbări pe parcursul acestei călătorii: începând din copilărie, apoi devenind adolescenţi și, în cele din urmă, ajungând la maturitate”. Ea crede că circumferința cercului reprezintă cercul vieții, care ne înconjoară, și spaţiul din interiorul acestuia este unul pe care îl împart toate creaturile vii, care sunt la fel de importante pentru noi.

Pentru a trăi cu adevărat experienţa acestei scene, va trebui însă să aşteptăm cu toții până duminică, 29 noiembrie, când se dă startul show-ului live al JESC 2020.

 

Foto: TVP (via eurovision.tv)