images

Eurovision Junior 2020: EBU dezvăluie că va accepta confirmări târzii

Când EBU a confirmat artiștii concurenți pentru Eurovision Junior 2020, unii fani au fost dezamăgiți de faptul că doar 13 țări au confirmat prezența. Însă acum EBU a dezvăluit că va accepta câteva înscrieri târzii în cazul în care televiziunile publice se răzgândesc asupra participării.

În acest moment, nu există un termen specific pentru televiziunile care doresc să participe.

Când a fost dezvăluită lista celor 13 țări confirmate, a fost clar, de asemenea, că șapte posturi de televiziune care participaseră în 2019 nu intenționau să revină în 2020. Retragerile acestui an includ: Albania, Australia, Irlanda, Italia, Macedonia de Nord, Portugalia și Țara Galilor. Aceste țări au decis să se retragă din cauza pandemiei curente generate de noul coronavirus.

Ca răspuns la pandemie, Eurovision Junior 2020 nu va solicita artiștilor concurenți să se deplaseze la locul gazdă din Varșovia, Polonia. În schimb, artiștii își vor interpreta melodiile dintr-un studio TV din țara lor natală, toate folosind o configurație standard pentru a menține un teren de joc egal pentru toți concurenții.

Cu toate acestea, în unele țări, există încă restricții cu privire la modul în care oamenii pot interacționa unii cu alții, inclusiv la locul de muncă. De exemplu, statul australian Victoria - care a lansat trei artiști la edițiile anterioare Eurovision Junior - este încă sub restricții, care se aplică inclusiv în Melbourne.

Având în vedere acest tip de situație - și mai ales având în vedere imprevizibilitatea coronavirusului - este posibil ca unele posturi de televiziune să nu dorească să-și asume riscuri în acest moment.