images

#Eurovision #OpenUp: S-a dat startul noului sezon de concurs

Sietse Bakker, producătorul executiv al concursului Eurovision, a anunțat, pe 1 septembrie, că echipa sa începe pregătirile pentru Eurovision 2021.

“Astăzi, 1 septembrie, marchează startul oficial al unui nou sezon de concurs Eurovision. Nu numai că toate piesele lansate de astăzi pot lua parte la concurs, dar astăzi marchează și ziua în care echipa noastră începe oficial pregătirile pentru concursul muzical Eurovision 2021! Cu energie nouă. Cu ambiție și realism mână în mână. Cu o viziune din ce în ce mai clară despre cum ar putea arăta un Concurs Muzical Eurovision în 2021 într-o varietate de circumstanțe. Nu aș putea fi mai mândru de echipa care s-a reunit, prietenii noștri de la televiziunile publice din toată Europa, EBU,  partenerii lor, orașul Rotterdam și Ahoy pentru a face asta să se întâmple. Tuturor fanilor Eurovision din Europa și mai departe: Pentru noi începuturi! 263 zile și numărătoarea continuă până la marea finală...! #Eurovision #OpenUp”, a scris oficialul pe rețele sociale.

Oficial, pe 1 septembrie, an de an, se dă startul noului sezon Eurovision. Astfel,  orice piesă lansată din 1 septembrie este eligibilă pentru participarea la selecțiile naționale ale tuturor țărilor membre EBU care vor concura pentru marele premiu muzical.

Întrucât Concursul Eurovision 2020 a fost anulat, sezonul 2021 nu va fi unul tipic. Pentru 2020 avem deja nu mai puțin de 19 artiști confirmați (o parte dintre cei care ar fi trebuit să cânte anul acesta la Rotterdam).

Cu toate acestea, sunt și televiziuni naționale care vor organiza o selecție deschisă, în timp ce alții (cum ar fi Norvegia, Suedia, Estonia, Cipru, Croația, Lituania) au confirmat deja că nu își vor păstra artiștii selectați din  2020 și vor organiza o nouă selecție națională.

Concursul Eurovision Song 2021 va avea loc la Rotterdam, Olanda, în zilele de 18, 20 și 22 mai.