images

Eurovision 2021: Ahoy Rotterdam se redeschide pentru evenimente de la 1 iulie

Primul ministru olandez, Mark Rutte, și ministrul sănătății, Hugo de Jonge, au anunțat că restricțiile anterioare privind organizarea de concerte se vor relaxa începând cu 1 iulie, însă cu respectarea normelor privind distanțarea socială.

Pe scurt, anunțul făcut de autorități înseamnă că sala care va găzdui Eurovision 2021 se va redeschide în curând, cu respectarea unor reguli.

Astfel, toți participanții la concerte trebuie să treacă printr-un triaj care să confirme că nu au simptome de COVID-19. Apoi, toți cei prezenți trebuie să rămână așezați la locurile repartizate pe toată durata evenimentului.

O distanță de 1,5 metri se va păstra între persoanele prezente. Acesta este și cazul familiilor și persoanelor care locuiesc într-o gospodărie comună.

Spectatorii nu au voie să strige sau să cânte tare în timpul evenimentului. Această regulă este în vigoare și pe stadioanele de fotbal și în lăcaşurile de cult. Doar cei de pe scenă au voie să facă spectacol, dar și ei trebuie să mențină distanța unul de celălalt.

Desigur, este imposibil să știm dacă aceste reguli vor fi încă în vigoare până la Eurovision 2021.

Cu toate acestea, atât Mark Rutte, cât și Hugo de Jonge au subliniat că nu se așteaptă să revină la reguli mai stricte, atât timp cât oamenii respectă regulile.

Eurovision revine mai bine pregătit

Între timp, pregătirile pentru Eurovision 2021 sunt în plină desfășurare. Data Marii Finale a fost stabilită pentru 22 mai 2021.

Fostul oficial executiv Jon Ola Sand a declarat că EBU este mai bine pregătit să organizeze concursul de anul viitor. Recent, EBU a anunțat măsuri privind posibilitatea ca backing vocals să fie preînregistrate.