images

Finlanda: YLE promite o listă versatilă. Șapte interpretări selectate pentru UMK 2021

Șapte piese vor concura la viitoarea finală națională Eurovision UMK 2021 din Finlanda. Astăzi, radiodifuzorul YLE a confirmat numărul de piese concurente, redus de la 278 de înregistrări. Și în timp ce fanii vor trebui să aștepte până în ianuarie pentru a afla exact cine concurează, YLE promite o distribuție versatilă.

Radiodifuzorul YLE a confirmat numărul de piese concurente printr-o postare pe social media. Un total de șapte mari finaliști, cu unul în plus față de cei șase care au concurat la UMK 2020.

Melodiile au fost selectate de un juriu format din profesioniști din industrie, condus de Tapio Hakanen, managerul muzical al radio YleX. El i-a lăudat pe participanți, spunând: „Nivelul melodiilor și al artiștilor a fost incredibil și sunt încrezător că în primăvara anului 2021 vom avea cel mai tare UMK din toate timpurile. Sunt foarte fericit și recunoscător fiecărui muzician care a trimis o melodie la Yle. ”

Radiodifuzorul remarcă faptul că UMK 2021 a atras atât piese noi, cât și artiști consacrați.

Foste piese Eurovision printre solicitări

Și, deși echipa UMK încă nu precizează cine va concura, au dat câteva indicii despre tipul de piese din rândul celor 278 de candidați.

Au fost trimise ca aplicații piesele premiate de Emma, artiști finlandezi cu potențial internațional, vedete ale versiunii finlandeze a ”The Best Singers”, trupe de rock energetic, piese alternative și - aici acordăm o atenție deosebită - „mai mulți reprezentanți ai Eurovision din anii trecuți".

Printre cei 278 de candidați este posibil să fie și câștigătorul UMK 2020, Aksel Kankaanranta. La începutul anului, YLE a confirmat că lui Aksel nu i se va acorda un loc automat în competiția din 2021. Cu toate acestea, radiodifuzorul a spus că Aksel este binevenit să trimită o înregistrare pentru examinare. În aprilie, el și-a confirmat intenția de a participa, spunând că lucrează la o nouă piesă pentru concurs.

Desigur, rămâne de văzut dacă vreuna dintre aceste interpretări va fi selectată pentru marea finală, dar Hakanen promite că acele șapte piese alese în final vor oferi o linie versatilă.

Cei șapte concurenți vor fi dezvăluiți la o conferință de presă marți, 19 ianuarie. Melodiile vor fi apoi lansate în zilele săptămânii următoare. Marea finală a UMK 2021 va avea loc pe 20 februarie 2021 la un studio de televiziune din Tampere.