images

Finlanda: Aksel Kankaanranta nu a trimis o înregistrare la UMK 2021

Aksel se alătură altor artiști de la Eurovision 2020 care nu se vor întoarce pentru o altă ediție în 2021.

Luna trecută, radiodifuzorul finlandez YLE a dezvăluit că șapte acte artistice au fost selectate pentru finala națională UMK 2021. Și, deși radiodifuzorul nu a făcut publice încă numele concurenților, acum este clar că un singur nume nu va fi pe listă. Aksel Kankaanranta, câștigătorul UMK 2020, a confirmat că nu a trimis o înregistrare pentru 2021, în ciuda faptului că a spus anterior că lucrează la ceva.

Cântărețul a confirmat știrea într-un interviu acordat site-ului finlandez de divertisment voice.fi. El a declarat: „Eram pe cale să mă înscriu, dar apoi m-am oprit”.

Dar Aksel nu exclude ca în viitor să participe la o altă ediție a UMK. Artistul a explicat: „Poate cândva aș putea să mă înscriu din nou. Nu spun cu adevărat că aș vrea vreodată să particip, dar să vedem."

De asemenea, Aksel a luat în considerare potențialul impact al pandemiei de COVID-19 asupra Eurovision 2021. După anularea ediției din 2020, Aksel a reflectat: „Nici nu știm cum va fi Eurovision 2021 și dacă va avea loc la anul”.

Spre deosebire de unii radiodifuzori, YLE nu i-a acordat lui Aksel o intrare automată pentru a concura în UMK 2021. Dar Aksel spune că politica asta este cea mai bună. El a explicat: „Este corect ca locul în competiție să nu fie acordat direct. Nu vreau niciun tratament special. "

 

Artiști de la Eurovision 2020 care nu se întorc pentru Eurovision 2021

Aksel se alătură altor artiști de la Eurovision 2020 care nu se vor întoarce pentru o altă ediție în 2021.

Din Danemarca Ben & Tan, Ulrikke din Norvegia și portugheza Elisa au confirmat că nu vor intra în ediția din 2021 a finalei naționale a țării lor. De asemenea, francezul Tom Leeb, Sandro din Cipru și germanul Ben Dolic nu se vor întoarce la Rotterdam din diverse motive. Câștigătorii belgieni din 2020, Hooverphonic, au biletul de întoarcere pentru 2021, dar vor lua un alt vocalist - cântăreața Luka Cruysberghs a fost înlocuită cu Geike Arnaert.

Cu toate acestea, 20 de acte artistice din 2020 vor reveni pentru 2021. Altele din 2020 pot reveni dacă reușesc să obțină o victorie finală națională consecutivă sau dacă radiodifuzorul lor le selectează intern.

Șapte acte artistice vor concura la UMK 2021

Luna trecută, YLE a confirmat detalii despre UMK 2021, inclusiv că șapte melodii vor concura în marea finală din 20 februarie 2021.

Radiodifuzorul a sugerat, de asemenea, că printre candidații din acest an se numără „mai mulți reprezentanți ai Eurovision din anii trecuți”.

Cele șapte acte concurente ale UMK 2021 vor fi dezvăluite într-o conferință de presă pe 19 ianuarie, iar melodiile lor vor fi lansate în zilele următoare.