images

Germania: NDR spune că Iveta Mukuchyan a fost inclusă „din greșeală” în selecția ESC 2021

Marți, starul Eurovision 2016, Iveta Mukuchyan, a dezvăluit că a fost inclusă în procesul de selecție al Germaniei pentru Eurovision 2021, dar că în cele din urmă nu a fost aleasă.

Într-o postare pe Instagram, ea a speculat că a fost „cel mai probabil” o urmare a „mișcării ei politice din 2016”, când a fluturat steagul Nagorno-Karabakh.

NDR a dat acum o declarație site-ului german ESC Kompakt. Radiodifuzorul spune că Digame - firma care ajută cu procesul de selecție și analiza ratingurilor și scorurilor - a făcut o greșeală prin includerea Ivetei în acest proces.

„Pentru procesul de selecție, Digame și NDR au convenit ca Germania să nu fie reprezentată la ESC de artiști care au participat deja la competiția internațională pentru o altă țară. Iveta Mukuchyan a fost inclusă greșit în prima selecție pentru 2021 și a fost contactată de Digame. Singurul motiv este că a participat deja la ESC pentru Armenia, a fost apoi îndepărtată de Digame pentru următoarele etape ale selecției. Nu a existat niciun alt motiv sau un acord separat cu NDR. Declarațiile politice nu au jucat niciun rol. ”

Germania la Eurovision 2021

Privind spre Rotterdam, Germania își foloseste din nou formatul de selecție internă, care se bazează pe două jurii. Cele două panouri ale juriului sunt Eurovision Panel - un grup de fani Eurovision special selectați, ale căror gusturi sunt considerate a fi predictive pentru rezultate - și un juriu format din 20 de experți internaționali, care și-au reprezentat anterior țara într-un juriu Eurovision.

Aceasta înseamnă că nu îl selectează automat pe artistul Ben Dolic din 2020. A fost luată în considerare alegerea automată a lui Ben pentru Eurovision 2021. Dar HoD al țării a spus că, în cele din urmă, acest lucru nu ar fi fost valabil pentru metoda de selecție germană, care se referă la asocierea interpretului și a cântecului. Juriile lor decid în cele din urmă asupra unui pachet, nu doar a unui artist individual.