images

Germania: Ben Dolic spune că nu va participa la Eurovision 2021 | VIDEO

În august a participat la o tabără de compoziție Eurovision 2021 alături de compozitorul „Violent Thing”, Borislav Milanov, după ce anterior își exprimase interesul de a cânta la Eurovision.

Însă pe 16 noiembrie Ben Dolic a anunțat că a decis să nu participe la Eurovision, subliniind că s-a retras din proces în mod voluntar, nedorind să piardă în fața altui artist, scrie wiwibloggs.

Scriind pe Instagram, vedeta de origine slovenă a transmis următorul mesaj: “M-am bucurat de fiecare moment al călătoriei Eurovision și îi apreciez pe toți cei care au crezut în mine și au fost acolo la fiecare pas! Acesta este un capitol din viața mea pe care îl voi prețui! Acum cariera mea a luat o altă direcție! Am crescut mult ca artist și mai sunt încă multe lucruri pe care vreau să le realizez. Am decis să nu particip la Eurovision anul viitor. A fost o decizie dificil de luat, dar este cea corectă în acest moment. Vă mulțumesc tuturor că ați fost alături de mine în această frumoasă călătorie și mi-ați oferit dragostea și sprijinul vostru!”

În iulie, șeful delegației germane, Alexandra Wolfslast, a spus clar că Ben, care a fost ales ca reprezentant al țării la Eurovision 2020, nu va fi automat ales și pentru Eurovision 2021.

Un factor în toate acestea a fost faptul că EBU nu va permite artiștilor să-și refolosească piesele din 2020 în 2021. Christian Blenker - șeful Eurovision al ARD la acea vreme - a declarat pentru site-ul german ESC-Kompakt că acest lucru i-a încurajat să „înceapă un alt proces de selecție cu două jurii independente pentru anul care vine. ”

„Ben și Boris vor să trimită împreună o nouă piesă. Suntem foarte bucuroși de asta. Pentru că ar trebui să fie clar pentru toată lumea că cei doi concurează pentru a câștiga. Dar vrem, de asemenea, să oferim noilor artiști șansa de a concura pentru Germania la Eurovision 2021”.