images

Germania: Procesul de selecție internă intră în etapa finală

De câteva luni, Germania caută piesa potrivită pentru Eurovision 2021. ESC Kompakt a anunțat că în cursă, în urma procesului de selecție, au rămas doar câteva piese.

Postul german NDR folosește același proces de selecție internă de anul trecut, o adaptare a metodei utilizate în 2018 și 2019 pentru a selecta melodia care reprezintă Germania mai departe, scrie wiwibloggs.

Înscrierile au fost evaluate de două jurii - juriul Eurovision de 100 de persoane, alcătuit din iubitori de muzică și fani ai Eurovision; și un juriu intern de 20 de persoane, format din foști membri ai juriilor Eurovision. Juriul Eurovision a fost selectat pentru a reflecta gusturile muzicale ale telespectatorilor generali Eurovision din întreaga Europă.

În timpul verii, juriile au evaluat înregistrările. Deși, după cum remarcă ESC Kompakt, juriul internațional nu a intrat în joc până când înregistrările inițiale nu au fost reduse, ca număr, de către juriul Eurovision.

Juriile evaluează adesea cântăreții și cântecele separat, în ideea că cei mai buni cântăreți vor primi cele mai bune și mai potrivite melodii. Juriile au acum o listă scurtă de piese în cursa pentru Eurovision. Deși nu se știe exact câte piese rămân, ESC Kompakt spune că etapa finală de anul trecut a implicat 20 de înregistrări, formate din 17 piese și zece artiști.

ESC Kompakt transmite că, odată selectată piesa Germaniei pentru Rotterdam, nu este clar cum va fi prezentată. Melodia de anul trecut a fost anunțată prin intermediul emisiunii speciale Unser Lied für Rotterdam - care nu a fost la fel de populară printre spectatori. Acest lucru sugerează că NDR va revizui prezentarea melodiei pentru 2021.

Foto wiwibloggs/Lena Satellite