images

Israel: Au fost anulate finala națională live și votul juriului

Radiodifuzorul KAN va transmite videoclipuri muzicale ale melodiilor finaliste, în ciuda așteptărilor că artista Eden Alene își va interpreta cele trei piese în direct, la finala națională din 25 ianuarie.

Radiodifuzorul KAN optează pentru un eveniment online pentru a selecta melodia lui Eden Alene.

Israelul își schimbă din nou planurile finalei naționale. În ciuda așteptărilor că artista Eden Alene își va interpreta cele trei piese în direct la finala națională din 25 ianuarie, KAN va transmite videoclipuri muzicale ale melodiilor finaliste.

Formatul redus al spectacolului de selecție a pieselor HaShir Shelanu L’Eurovizion vine ca răspuns la restricțiile impuse de COVID-19 din Israel. Din cauza situației pandemice, radiodifuzorul KAN a trebuit să își regândească unele planuri.

După ce a renunțat deja la planurile de a avea o finală națională de 16 melodii, timp de mai multe săptămâni, radiodifuzorul a făcut o altă modificare. Eden va prezenta în continuare trei potențiale melodii Eurovision, dar vor exista modificări la formatul spectacolului.

Potrivit site-ului israelian EuroMix, în loc de un spectacol live, votul va avea loc numai pe baza videoclipurilor muzicale. KAN va transmite un spectacol live pe 25 ianuarie cu Lucy Ayoub, care a fost coprezentator la Eurovision 2019, dar Eden nu va interpreta cele trei intrări în direct.

În plus, juriul profesionist nu va fi prezent. Inițial, planul era ca televotul să reprezinte 40% din voturi, dar acum câștigătorul va fi decis de 100% televot.

Călătoria la Eurovision a lui Eden Alene

Trei potențiale melodii Eurovision 2021 au fost selectate pentru Eden Alene. La marea finală din 25 ianuarie, spectatorii vor trebui să aleagă între „La La Love”, „Set Me Free” și „Ue La La”.

Votul se va deschide pe 19 ianuarie și se va desfășura până la marea finală din 25 ianuarie.

Eden a câștigat inițial selecția de artiști din Israel Eurovision 2020 - HaKokhav HaBa L’Eurovizion. Ea trebuia să cânte la Eurovision 2020 piesa „Feker libi”. După ce Eurovision 2020 a fost anulat, KAN i-a dat lui Eden biletul de întoarcere la Rotterdam.