images

Israelul prelungește termenul de depunere a pieselor pentru Eurovision 2021

Israel le oferă compozitorilor încă o săptămână să trimită mesaje la selecția sa națională pentru piesa Eurovision 2021 a lui Eden Alene.

Pe fondul unor rapoarte neoficiale, au fost primite doar 70 de melodii - în scădere semnificativă față de cele 248 de anul trecut.

Eden Alene a scris pe contul ei de Instagram următoarele: „Emoționată vă spun că foarte curând se va închide înregistrarea pentru trimiterea melodiilor la Concursul Eurovision. Vom afla împreună ce melodii ar putea reprezenta Israelul”.

„Dacă nu ți-ai trimis încă melodia, acum este momentul! Perioada de depunere se închide pe 15 octombrie. Așteptăm să vedem ce faceți pentru mine! ”

(w640) eden alene

Când vine vorba de Eurovision, este vorba de calitatea trimiterilor de melodii și nu de cantitate. În cele din urmă, fiecare artist cântă doar o singură melodie la Eurovision. Israel are nevoie de cantitate dintr-un alt motiv: are planuri să organizeze o finală națională cu 16 melodii.

În septembrie, KAN a lansat apelul oficial pentru înregistrările melodiilor. Compozitorii interesați trebuiau să-și trimită melodia comitetului între 16 septembrie și 5 octombrie, ora 11:00, ora Israelului.

Potrivit Euromix Israel Eurovision, regulamentul concursului permite compozitorilor non-israelieni să aplice. O schimbare față de anii precedenți, compozitorii nu trebuie să fie israelieni și nici membri ai Societății Autori, Compozitori și Editori de Muzică din Israel (ACUM).

KAN intenționează să pună la dispoziția publicului cele 16 melodii selectate în luna noiembrie. După cum s-a raportat anterior, publicul va selecta opt dintre cele 16 melodii, iar acele melodii vor continua să concureze în spectacolele live.

Vor fi două semifinale de câte patru cântece și o mare finală în care cele mai bune patru melodii vor lupta pentru a fi alegerea cu care Eden Alene va merge la Rotterdam. Toate spectacolele vor avea o durată de aproximativ 52 de minute și vor avea loc în februarie.

Vorbind la emisiunea radio KAN Eurovision 2020 - The True Results, compozitorul „Toy” a spus că nu este complet împotriva unei întoarceri, dar nu este prea dornic să scrie o piesă.

„Nu cred că voi scrie în niciun fel anul viitor ... nu cred că este obligatoriu, cine știe unde vom fi peste un an”.

El a mai spus că „Feker Libi” este „un cântec atât de distractiv, uimitor și îndrăgit de mulți oameni”, făcându-l un act greu de urmat.

Pe lângă faptul că a scris „Feker Libi”, Doron Medalie a fost, de asemenea, implicat în trei dintre ultimele cinci înregistrări ale Eurovisionului din Israel - „Golden Boy” al lui Nadav Guedj, „Made of Stars” al lui Hovi Star și „Toy” de la Netta. El a jucat un rol puternic în recenta renaștere a Eurovisionului din Israel - a dus la câștigarea acestuia în 2018.

***

sursa articol: wiwibloggs.com