images

Italia: Pandemia schimbă calendarul Sanremo 2021

Sanremo, un eveniment muzical iconic, de tradiție, este mai vechi decât Eurovision însuși, iar pentru Italia reprezintă și procesul de selecție al reprezentantului țării la Eurovision.

Din cauza pandemiei de coronavirus care a lovit din plin Italia, producătorii festivalului Sanremo au decis să amâne evenimentul de anul viitor cu câteva săptămâni.

Optimagazine scrie că Sanremo 2021 este probabil să aibă loc la sfârșitul lunii februarie sau la începutul lunii martie 2021 - mai târziu ca de obicei (Sanremo era programat la început de februarie). Revista spune că noile date au fost confirmate de RAI, care a lansat recent calendarul programelor viitoare.

Dacă Italia folosește din nou Sanremo pentru a-și alege artistul care să meargă la Eurovision 2021, organizatorii trebuie să respecte calendarul EBU, care prevede ca toți artiștii participanți la Rotterdam să fie confirmați la începutul lunii martie.

Dacă Sanremo va fi organizat mai târziu de luna martie, atunci Italia va recurge la o altă formă de selecție pentru a decide cine merge la Rotterdam în mai 2021.

Deocamdată nu au fost făcute publice detalii despre cum se va desfășura Sanremo anul viitor.O posibilitate este organizarea evenimentului fără audiență sau mutarea într-un loc mai mic.

Revista notează că publicul joacă un rol important în crearea atmosferei specifice Sanremo, în iconicul Teatru Ariston, alături de orchestra Sanremo, presă și miile de turiști care vizitează orașul din stațiunea de pe litoral.

Amadeus, confirmat pentru Sanremo 2021

Un lucru este cert. La Sanremo 2021 Amedeo „Amadeus” Sebastiani va reveni ca gazdă a spectacolului și regizor artistic.

Amadeus a fost deja văzut la muncă cu echipa de producție Sanremo 2021. Membrii echipei au fost văzuți recent purtând măști și practicând distanțarea socială în timp ce planificau spectacolul din 2021.