images

Eurovision Junior 2020: TVP dezvăluie că unele delegații își vor înregistra interpretările în Polonia

Luna trecută, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a confirmat că, în timp ce Eurovision Junior 2020 va fi găzduit în Polonia, radiodifuzorii concurenți își vor înregistra spectacolele în țările lor de origine.

Dar acum s-a dezvăluit că unele acte artistice vor ajunge la Varșovia pentru a fi înregistrate cu radiodifuzorul polonez.

Știrea a fost confirmată de Konrad Smuga, directorul și managerul artistic al Eurovision Junior 2020. El a făcut anunțul la o conferință de presă susținută de TVP, lansând producția ediției 2020 a concursului pentru juniori. Smuga a dezvăluit că inițial toate delegațiile au fost invitate să vină în Polonia pentru a-și înregistra spectacolele. Cu toate acestea, din cauza preocupărilor legate de siguranță datorate pandemiei, mulți concurenți au decis să rămână acasă și să își înregistreze clipul local.

O opțiune prietenoasă cu bugetul

Însă înregistrarea la studioul TVP este atrăgătoare pentru unii radiodifuzori - împărtășirea beneficiilor va ajuta la reducerea costurilor. Radiodifuzorii care aleg să filmeze local trebuie să construiască un ansamblu conform specificațiilor TVP. Deși nu există un cost estimat pentru acest lucru, recent radiodifuzorul spaniol a dezvăluit că încearcă să cheltuiască 16.700 de euro doar pentru achiziționarea ecranelor LED. TVP se asigură, de asemenea, că toți radiodifuzorii participanți vor evolua pe un teren echitabil, cu o configurație tehnică similară. Țările vor trebui să utilizeze același design de scenă și același număr de camere și echipaj. RTVE din Spania a dezvăluit, de asemenea, schema de bază pe care delegațiile trebuie să o folosească.

Smuga a declarat că echipa urmărește ca JESC 2020 să se simtă ca un eveniment fericit, o evadare din cotidian. „Vrem să fie un spectacol foarte modern, vesel. Vrem să folosim tehnologii moderne, vom încerca să îi facem pe spectatori să simtă această situație cât mai puțin posibil și să uite de ceea ce se întâmplă în aceste două ore. ”

Pe lângă înregistrarea spectacolelor lor competitive, melodiile vor face parte și din înregistrarea melodiei grupului, „Move the World”.

Olanda va fi atentă

Smuga a mai spus că radiodifuzorii olandezi vor urmări modul în care lucrurile se desfășoară la Varșovia. Formatul Eurovision Junior 2020 se potrivește îndeaproape cu scenariul potențial D al Eurovision 2021. În acest scenariu, țările participante vor rămâne acasă și vor prezenta un spectacol live preînregistrat pe melodia lor. Acestea vor fi încorporate în spectacolul găzduit la Ahoy Arena - dar fără public în direct. De asemenea, acest scenariu are ceva în comun și cu scenariul C. Această situație ar presupune ca majoritatea țărilor să fie capabile să concureze personal în Rotterdam, dar ar admite și spectacolele țării de origine de la orice delegație care nu poate călători. Situația delegațiilor care călătoresc în țara gazdă, pentru a-și înregistra performanțele, ar rezolva problema modului în care o țară poate oferi o performanță la scară largă de calitate Eurovision, atunci când propriile resurse pot fi limitate.