images

Lindita Halimi vrea să se întoarcă la Eurovision ... dar nu reprezintă Albania

La Kiev, în 2017, reprezentanta Albaniei, Lindita Halimi, a cântat balada puternică „World”. De asemenea, s-a făcut remarcată prin faptul că a înregistrat un record Eurovision pentru cea mai lungă notă susținută.

În ciuda abilității sale vocale impresionante, ea nu a ajuns în finală pentru Albania.

Însă acum, după trei ani, diva kosovaro-albaneză și-a exprimat dorința de a reveni la concurs, dar de data aceasta vrea să reprezinte o altă țară.

Lindita a reprezentat Albania la Eurovision 2017 cu piesa „World”. A terminat pe locul 14 în semifinală, ceea ce a însemnat finalul călătoriei ei. Dar se pare că Lindita are acum ochii pe biletul de întoarcere.

Totul a început cu o postare pe Twitter-ul lui Halimi: „Ce ați crede despre mine dacă aș reveni la Eurovision pentru o altă țară? Doar pentru că mi-a plăcut prima dată experiența asta ”.

Halimi a primit zeci de răspunsuri de la fani care o implorau să se întoarcă. Și ea a continuat, întrebând ce țară ar trebui să reprezinte, dorind să le împărtășească sugestiile ei fanilor.

Desigur, această întrebare pune o altă problemă. Nu multe țări permit străinilor să participe la finala lor națională. Cu toate acestea, acest lucru nu i-a împiedicat pe fani să arunce în jurul lor nume - Spania, Macedonia de Nord, Moldova. Un fan a răspuns în mod controversat cu „Serbia”, dar Lindita a adus pace și speranță citând din versurile „World” - „Lasă dragostea să ne unească pe toți”.

Poate Lindita să reprezinte Spania?

Dar dintre toate țările sugerate pentru Lindita, una a atras în mod special interesul ei - Spania. Întrucât Spania își selectează acum artistul fără criterii de eligibilitate cunoscute, ar putea fi posibil. Lindita le-a spus fanilor că „reprezentarea Spaniei ar fi obiectivă” și a menționat că a trăit anterior în națiunea iberică.

Ce alte țări ar putea reprezenta?

În timp ce unele țări au reguli stricte privind participarea la selecția națională, altele - în special San Marino și Cipru - sunt cunoscute pentru trimiterea unor interpreți din alte țări pentru a le reprezenta.

Eleni Foureira, care a obținut cel mai bun rezultat al Ciprului din 2018, este, de asemenea, originară din Albania, dar a crescut în Grecia. În San Marino este o poveste diferită, de obicei implicând artistul partener financiar cu radiodifuzorul.

Țări precum Letonia și Norvegia încurajează ca cineva din echipă să fie local, dar teoretic permit non-cetățenilor să participe la selecțiile lor naționale. Alte țări, cum ar fi Estonia, permit un interpret non-local dacă a făcut echipă cu localnici, fie co-interpreți.

O altă opțiune este ca Lindita să reprezinte Kovoso. Ea s-a născut în Kosovo și se identifică drept kosovaro-albaneză. Dacă Kosovo ar putea să adere la EBU și să participe la Eurovision, Lindita ar fi o alegere excelentă. Cu toate acestea, întrucât Kosovo nu îndeplinește încă criteriile de aderare la EBU, participarea la Eurovision nu este încă posibilă.