images

Lituania: LRT a anunțat regulile pentru “Pabandom iš naujo! 2021”, THE ROOP are locul garantat

Televiziunea publică lituaniană LRT a lansat informații detaliate privind finala sa națională “Pabandom iš naujo! 2021”, prin care va fi ales reprezentantul țării la Eurovision 2021.

LRT anunță că nu există modificări majore în formatul concursului, deschizând oficial înscrierile și publicând regulile privind desfășurarea ediției din 2021, scrie wiwibloggs.

Câștigătorii ediției de anul acesta, trupa THE ROOP, care ar fi trebuit să reprezinte țara la Eurovision 2020, au primit un loc garantat în marea finală de anul viitor.

Gytis Oganauskas, directorul general adjunct al LRT, a confirmat că nu vor exista schimbări majore în formatul evenimentului, singurele modificări ținând de desfășurarea concursului în condiții de siguranță.

Anul trecut, de exemplu, 36 de artiști au concurat în cadrul “Pabandom iš naujo! 2020”, dar de data aceasta LRT permite participarea a doar 20 de piese, care pot fi compuse și de compozitori din alte țări, dar obligatoriu interpretate doar de artiști lituanieni. Iar dacă numărul final de înscrieri este mai mic, concursul va include mai puține spectacole live.

Piesa câștigătoarea va fi aleasă atât pe baza voturilor unui juriu de specialitate, cât și pe baza preferințelor publicului.

Trupa THE ROOP are un loc în concurs

THE ROOP, câștigătorii ediției de anul trecut, au primit un bilet pentru marea finală națională, unde se vor lupta din nou pentru șansa de a reprezenta țara la Eurovision 2021.

Trio-ul va avea, de asemenea, dreptul de a-și prezenta piesa în toate etapele concursului înainte de marea finală, ceea ce asigură o foarte bună promovare melodiei.

Programul complet al competiției “Pabandom iš naujo! 2021” nu a fost încă detaliat, dar concursul va începe sâmbătă, 16 ianuarie 2021.