images

MRT Macedonia anunță retragerea de la Eurovision Junior 2020

MRT Macedonia a confirmat zvonurile potrivit cărora țara nu va concura la Eurovision Junior 2020, citând ca motiv situația generată de pandemia curentă, scrie wiwibloggs.

Macedonia de Nord este unul dintre participanții de tradiție ai concursului, lipsind doar de două ori de la prima ediție din 2003. Țara a fost absentă în 2012 (nemulțumită de sistemul de vot și din motive bugetare) și 2014 (nemulțumită de rezultatul anului precedent).

Un an de retrageri pandemice

Națiunea balcanică trece în rândurile marilor absenți ai acestei ediții, alături de alți concurenți de tradiție ca Țara Galilor și Australia, care au confirmat, de asemenea, că nu vor face parte din concurs în 2020.

Recent S4C din Țara Galilor a făcut publică retragerea lor din concurs, la puțin timp după ce și Australia făcuse publică o veste similară.

Până în prezent, 13 țări și-au confirmat provizoriu intenția de a participa la concurs, inclusiv Germania. Fanii, însă, așteaptă ca participanții din Albania, Armenia, Italia și Portugalia să-și confirme participarea pentru 2020.

Eurovision Junior 2020 urmează să aibă loc pe 29 noiembrie, în Varșovia, Polonia, fiind găzduit de un mare studio de televiziune.