images

Olanda: Jeangu Macrooy va evolua în finala Eurovision pe locul 23

Concurentul din Țările de Jos, Jeangu Macrooy, va  reprezenta națiunea gazdă, încă o data, la Eurovision 2021. Știrea a fost confirmată de EBU prin intermediul rețelelor sale sociale pe 19 noiembrie.

Anul trecut, radiodifuzorul național olandez, AVROTROS, l-a ales pe Jeangu în urma unei selecții interne, pentru a reprezenta culorile olandeze la Eurovision 2020, pe teren propriu, dar evenimentul a fost anulat.

În continuare, radiodifuzorul olandez l-a invitat pe Jeangu să reprezinte Olanda la ediția Eurovision de anul viitor. În urma anunțului anterior că alocările pentru semifinale vor rămâne la fel ca și în 2020, Grupul de referință a decis că locul Olandei va rămâne neschimbat.

Jeangu urma să interpreteze la Eurovision 2020 melodia „Grow”.

În 2021 melodia va fi nouă.  La scurt timp după anularea Eurovision 2020 din cauza pandemiei COVID-19, organizatorii spectacolului au confirmat că toate piesele pentru 2021 este necesar să fie noi. Așadar, anul viitor, Jeangu își va reprezenta țara cu o nouă piesă muzicală.

O istorie a performanței locului 23 la Eurovision

Există o istorie legată de poziția 23 în clasamentul Eurovision.

Basim din Danemarca a evoluat pe acest loc la Eurovision 2014 și s-a calificat pe locul nouă.  De atunci a produs rezultate mixte.

Nina Sublatti, din Georgia, a ajuns pe locul 11,​​ în 2015, iar Blanche din Belgia s-a clasat în primele cinci, în 2017. Pe de altă parte, Nika Kocharov și Young Georgian Lolitaz s-au clasat pe locul 20 în 2016, iar în ultimii doi ani, cei care au evoluat pe poziția 23 s-au clasat pe locul 18, de ambele dăți.

Cea mai de succes evoluție este cea a lui Marie N. Lativa, care a câștigat Eurovision 2002 cu „I Wanna”.

Cum va evolua Macrooy din poziția 23, rămâne de văzut!