images

Premiu de consolare: TVP promite că reprezentantul Poloniei va concerta la Opole Festival dacă Eurovision Junior e anulat

Există o mică incertitudine în ceea ce privește Eurovision Junior  2020 și acum se pare că televiziunea gazdă TVP are în vedere și scenariul negativ în care concursul s-ar putea anula, scrie wiwibloggs.

Postul de televiziune a anunțat că reprezentantul Poloniei va concerta la Opole Song Festival din 2021, dacă Eurovisionul Junior din acest an este anulat.

Potrivit site-ului de știri polonez Eurovision Dziennik Eurowizyjny,  TVP ar fi confirmat informația în contextul prezentării grilei de toamnă. TVP a făcut un singur anunț legat de concursul Eurovision Junior 2020: Polonia va folosi din nou o versiune junior a concursului național Szansa na sukces pentru a-și selecta artistul pentru JESC. Dar, în cazul în care Eurovisionul Junior nu merge mai departe, câștigătorul lui Szansa na suckes va avea o șansă să concerteze la Festivalul Național al Cântecului Polonez din Opole.

Festivalul - care se desfășoară din 1963 - este o sărbătoare a melodiilor și compozitorilor polonezi contemporani, fiind un eveniment important din calendarul muzical polonez. În ultimii ani, vedetele Eurovision Michał Szpak și Tulia au obținut acasă premii importante ale concursului.

Ediția JESC a Szansa na suckes 2020 va începe la 6 septembrie. Pe panoul de judecători se vor afla câștigătoarea Eurovision  Junior 2019, Viki Gabor, regina Eurovision 1994, Edyta Górniak, și compozitorul muzical Piotr Rubik.

Un an de retrageri în pandemie

Cu patru țări - Irlanda, Macedonia de Nord, Australia și Țara Galilor - care se retrag din Eurovisionul Junior 2020 din cauza pandemiei, rămâne întrebarea dacă alte țări vor lua o decizie similară cu privire la participarea lor la Eurovision 2021.

La începutul lunii august, un purtător de cuvânt al delegației portugheze a declarat presei de specialitate că, „dacă există o competiție, RTP va fi prezentă”. Alte 13 țări au confirmat provizoriu intenția de a participa la ediția Eurovision Junior din acest an.

Eurovision Junior 2020 este programat să aibă loc la Varșovia, pe 29 noiembrie. Spectacolul urmează să aibă loc într-un studio de televiziune mai degrabă decât într-o arenă de concerte, această competiție fiind și un fel de teste pentru toți cei care au confirmat participarea, în condițiile pandemice curente.