images

RTVSLO evaluează opțiunile în vederea selecției piesei pentru Eurovision 2021

În luna mai 2020, televiziunea din Slovenia a confirmat că Ana Soklič va rămâne reprezentanta acestei țări la ESC2021, ca urmare a anulării etapei internaționale care urma să se desfășoare în acest an la Rotterdam.

Cu toate că va exista o formă de selecție a piesei, aceasta nu a fost anunțată încă. Selecția națională, Evrovizijska Melodija (EMA) nu va fi reluată în forma consacrată, iar organizatorii iau în calcul mai multe scenarii.

„Sistemul de desemnare a piesei destinată Anei în 2021 depinde, cel puțin parțial, de posibilitatea organizării unei selecții propriu-zise, așa că va fi nevoie să mai așteptăm puțin pentru a putea lua decizia finală.”, au anunțat aceștia pe contul de Twitter al RTVSLO. Această decizie depinde și de evoluția pandemiei COVID-19.

Slovenia și-a făcut debutul la Eurovision, ca stat independent, în 1993. De atunci, a înregistrat 24 de participări la ESC și, la capitolul performanțe, s-a clasat de două ori pe locul 7 – în 1995, cu piesa “Prisluhni mi”, interpretată de Darja Švajger, și în anul 2001, cu piesa „Energy” a lui Nuša Derenda.