images

Ryan O'Shaughnessy: Piesa "Together" a fost scrisă, de fapt, pentru Brendan Murray | VIDEO

“Together” este una dintre cele mai reuşite piese trimise de Irlanda la ediţiile ESC din ultimii ani.

Într-un nou interviu, Ryan O'Shaughnessy a dezvăluit că, de fapt, planurile originale pentru „Together” erau puțin diferite. Asta pentru că, iniţial, el a scris piesă pentru Brendan Murray, cel care a reprezentat Irlanda în 2017. În final şi din fericire, piesa a fost interpretată chiar de Ryan la Eurovision 2018 la Lisabona. El a asigurat Irlandei prima sa calificare din ultimii cinci ani și o clasare în top 20 pe tabloul de bord final.

Stând de vorbă cu reprezentanţii canalului YouTube ARIS UFBA, O'Shaughnessy a dezvăluit că a scris, de fapt, cântecul pentru predecesorul său în concurs - Brendan Murray.„Am scris piesă pentru artistul care a cântat cu un an înaintea mea. Deci acea melodie a fost scrisă pentru Brendan Murray. Piesa a fost scrisă cu un an înainte. Apoi, în 2018, factorii de decizie au decis că le place piesa „Together”.”

Managerului lui Brendan, Louis Walsh, nu i-a plăcut însă piesa, aşa că a fost preferată creația unui compozitor celebru. Acesta este motivul pentru care cântecul “Together” nu a mai fost la Eurovision 2017, ci un an mai târziu.

„Dying To Try”, piesă cu care Brendan Murray a reprezentat Irlanda, nu a reușit să se califice în finală din 2017, obţinând locul 13 în semifinală.