images

Sanremo 2021 este confirmat pentru luna martie: RAI respinge zvonul de amânare

Miercuri, la TvZoom, Italia, a fost difuzată știrea potrivit căreia municipalitatea din Sanremo a solicitat RAI ( Radioteleviziunea Italiană) să amâne Festivalul de la Sanremo până la sfârșitul lunii aprilie 2021.

Menționând creșterea recentă a infecțiilor cu coronavirus, site-ul a raportat că autoritățile au dorit ca emisiunea să fie amânată cu mai mult de o lună, „când temperaturile sunt probabil mai mari și când vaccinurile vor fi deja în circulație”.

Joi, radiodifuzorul Rai a dat un răspuns. Iată ce a spus Claudio Fasulo, directorul adjunct al Rai 1, potrivit cotidianului La Repubblica:

Navigăm în ape neexplorate, ca toți ceilalți de pe această planetă, dar pentru moment totul este confirmat. Apar zilnic zvonuri despre datele desfășurării concursului Sanremo și înțelegem că problema este în centrul atenției oamenilor. Dar nu se schimbă nimic: spectacolul va fi în prima săptămână a lunii martie, de pe 2 pe 6; spectacolul este încă acolo. "

Sanremo 2021 nu a fost amânat până în aprilie.

Primarul din Sanremo a negat, de asemenea, că orașul ar fi solicitat o amânare, așa cum a raportat Eurofestival News.

Următorul Festival Sanremo va avea loc în perioada 2-6 martie, după cum s-a comunicat deja. Dacă ulterior se consideră adecvat să facem noi evaluări împreună cu Rai, vom face acest lucru, dar până în prezent nu a existat nicio cerere de amânare din partea municipalității Sanremo.  În schimb, confirm că discutăm zilnic cu Rai: lucrăm la perfecționarea noului acord, cu intenția comună de a crea un mare festival în 2021 ".

„În fiecare zi, despre Festival apar zvonuri noi: unii spun că va fi cu public, alții spun că fără public, unii spun că este în martie, alții - că în aprilie, unii vorbesc despre un eveniment limitat la Ariston și alții fac speculații despre un eveniment extins. Înțeleg marele interes pe care îl suscită subiectul, dar adevărul este că situația generală evoluează constant și rapid și este imposibil să fim siguri cu privire la scenariile viitoare: trăim o perioadă în care nu știm ce vom putea  sau nu vom putea face. Acest lucru este adevărat pentru Crăciun, să nu mai vorbim de situația pe care o vom avea în martie 2021. Cert este că, în fiecare zi, lucrăm cu Rai și cu directorul artistic Amadeus pentru a desăvârși un festival minunat. ”

Ar trebui să subliniem că, în ciuda rezultatelor încurajatoare în ceea ce privește vaccinul împotriva coronavirusului, un program de vaccinare pe scară largă are încă multe luni de așteptat.  Nu este încă „un glonț de argint” care să permită brusc ca toate evenimentele să se desfășoare așa cum erau înainte. Oficialii din domeniul sănătății din întreaga lume, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății, ne reamintesc tuturor să rămânem vigilenți cu privire la sănătatea noastră și a celor din jurul nostru, menținând distanța socială, rămânând acasă când ne simțim rău și limitând sau chiar anulând evenimente. Este posibil să fiți obosiți de acest virus, dar el nu s-a săturat de voi.