images

Spania dezvăluie detalii despre designul de scenă pentru Eurovision Junior 2020

Detaliile au fost furnizate de radiodifuzorul spaniol RTVE, care a lansat documentația ca parte a unei cereri de oferte de la companii care ar putea furniza tehnologia LED pentru set.

Eurovision Junior 2020 va fi găzduit de Varșovia.

În urmă cu o lună, EBU a confirmat că spectacolele concurente vor fi înregistrate de la distanță - în țara de origine a concurenților.

Specificațiile etapei Eurovision Junior 2020 includ o diagramă care prezintă aspectul spațiului de spectacol. Acesta implică un spațiu total care măsoară 18 m pe 20 m. În interior se află o zonă circulară cu un diametru de 14 m. În jurul spatelui cercului este curbat un perete cu LED de 4,5 m înălțime și 13,64 m lățime.

(w640) Eurovision

RTVE caută un furnizor care să le poată închiria trei componente: ecranul mare LED curbat, ecranul LED cu podea și ecranul LED sferic.

Radiodifuzorul intenționează să-și înregistreze performanța la Eurovision Junior 2020 în studiourile lor din Madrid. Montajul tehnic se va face pe 19 octombrie, repetițiile pe 20 octombrie și filmările pe 21 octombrie. RTVE vrea să dea în jur de 16.700 EURO pentru punerea în scenă. Nu se știe dacă alți radiodifuzori vor trebui să respecte același orar sau buget.

Proiectarea uniformă și configurarea tehnică au fost concepute pentru a se asigura că vor exista condiții de concurență echitabile pentru toate cele 13 țări concurente. În timp ce radiodifuzorii își vor înregistra toate spectacolele în propriul studio, spațiile de spectacol vor asigura că toate delegațiile lucrează cu aceleași resurse.

Cine participă la Eurovision Junior 2020?

Treisprezece țări au fost confirmate: Armenia, Belarus, Franța, Georgia, Germania, Kazahstan, Malta, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia și Spania. Dintre acestea, nouă au selectat deja artistul și melodia cu care vor intra în concurs anul acesta.

Îngrijorările legate de pandemia Covid-19 au însemnat că șapte radiodifuzori, care intră în mod regulat, sar peste anul 2020.  UER a spus că vor lua în considerare înregistrările tardive ale oricăror radiodifuzori care ar putea avea o schimbare și își doresc să participe. Cu toate acestea, până în prezent, nicio țară suplimentară nu s-a alăturat liniei 2020.