images

Suedia: Molly Sandén debutează în topul single-urilor din UK cu „Husavik”… de ziua ei

Cântăreața suedeză Molly Sandén a avut un motiv în plus de bucurie la împlinirea vârstei de 28 de ani: piesa ei „Husavik”, din filmul Netflix Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, a fost înscrisă în topul single-urilor din Marea Britanie.

Balada plină de emoție a debutat pe locul 60 în Topul Oficial al Singels Chart 100.

Piesa este oficial creditată lui Will Ferrell și My Marianne - numele de scenă pe care vedeta suedeză l-a folosit pentru contribuțiile sale în coloana sonoră a filmului Eurovision. Starul filmului, Rachel McAdams, este, de asemenea, creditat ca interpret al acestei melodii.

Melodia „Husavik” este interpretată în film de duo-ul islandez Fire Saga și subliniază punctul culminant al peliculei. Și, în timp ce „Husavik” era improbabil să câștige fictiva competiție Eurovision 2020 a filmului - sau într-adevăr, adevărata Eurovision 2021 - s-a dovedit a fi un succes printre fani.

(w640)

Melodia „Husavik” se dovedește populară și în Islanda, acolo unde se află adevăratul oraș Húsavík. Piesa este în prezent nr.1 în Topul 50 al Islandei.

Dar aceasta nu este singura melodie din filmul Eurovision care apare în graficul de single-uri din Marea Britanie. Will Ferrell și My Marianne se află la numărul 91 și cu „Double Trouble”, cealaltă intrare Eurovision a filmului Fire Saga.

(w640)

În timp ce Molly Sandén a reprezentat Suedia la Eurovision Junior 2006 și a concurat în Melodifestivalen de două ori, ea nu a ajuns încă la Eurovision Song Contest în calitate de concurentă. Odată cu succesul melodiilor semnate My Marianne, din coloana sonoră a filmului Eurovision, mulți fani ar dori să vadă întoarcerea ei la Melfest 2021 și să ajungă în final la Eurovision.

Daði Freyr se află de șapte săptămâni în topul britanic

Între timp, muzicianul islandez Daði Freyr se bucură de a șaptea săptămână de prezență în topul din Marea Britanie. Intrarea sa la Eurovision 2020, „Gândiți-vă la lucruri” (Think about things), se află în prezent pe locul 37, ușor în scădere față de locul 34, unde s-a aflat anterior.

De asemenea, „Gândiți-vă la lucruri” a fost în playlist-ul „Lista C” la BBC Radio 1, asigurându-se că ascultătorii de radio din Marea Britanie se vor bucura de tonalitățile electropop ale lui Daði, în săptămâna ce vine.

(w640)

Într-o postare pe Twitter, multi-instrumentistul islandez a mulțumit fanilor săi pentru că au susținut în continuare cântecul, făcându-l esențial pentru Radio 1.

Daði mai are un turneu în Marea Britanie în aprilie 2021, inclusiv o dată deja epuizată la Glasgow. Datele la care se desfășoară turneul - între 23 și 30 aprilie - fac să pară puțin probabil (deși cu siguranță nu imposibil) ca Daði să plănuiască să se întoarcă la Eurovision 2021.

Foto: wiwibloggs.com