images

“Sunt resemnată cu posibilitatea de a nu cânta niciodată la Eurovision”, Montaigne despre ediția 2021 |VIDEO

La fel ca mulți artiști, cântăreața australiană Montaigne și-a văzut visul Eurovision 2020 zdrobit atunci când spectacolul a fost anulat, în martie anul acesta, din cauza pandemiei generate de noul coronavirus.

Totuși i s-a oferit posibilitatea de a se întoarce și de a-și reprezenta țara în 2021. Într-un profil recent din presa de specialitate, Montaigne a vorbit deschis despre anularea și incertitudinea din 2021, scrie wiwibloggs.

Montaigne povestește ce greu a lovit-o vestea anulării concursului, scriind pe rețelele de socializare că „am petrecut câteva ore paralizată în pat, parcurgând descurajată multe tweet-uri minunate”.

Înainte ca spectacolul să fie anulat, Montaigne plănuise show-ul pentru Rotterdam și se declara foarte entuziasmată de perspectiva de a reprezenta Australia.

După ce și-a revenit din șocul primit odată cu vestea anulării Eurovision 2020, Montaigne a reușit să vadă și o parte pozivită.  Ea a explicat: „Mi-am numărat binecuvântările. Nu am fost suficient de în formă pentru a cânta anul acesta;  acum ajung să stau cu partenerul meu și să mă bucur mai mult de grădina mea de acasă. Poate sună ciudat, dar așa sunt eu”.

Lungul drum către Eurovision 2021

Totuși există speranța ediției de anul viitor. În aprilie, postul SBS a confirmat că Montaigne va avea un bilet dus-întors la Rotterdam în 2021 și o altă șansă de a reprezenta Australia la Eurovision.

Dar Montaigne nu este convinsă că totul va reveni la normal anul viitor.  Ea a spus: „Am fost îngrozită, dar ... sunt resemnată de posibilitatea de a nu cânta niciodată în Eurovision.”

Deocamdată, ca parte a măsurilor de reducere a răspândirii noului coronavirus, Australia a închis frontiera internațională. Aceasta înseamnă că, în prezent, o delegație australiană la Eurovision ar putea călători în străinătate numai dacă ar primi o scutire specială, ceea ce ar necesita ca ieșirea să fie considerată „în interesul național”.

Anul acesta nu va exista participare australiană nici la Eurovision Junior 2020, după ce SBS s-a retras, invocând „restricțiile actuale și incertitudinea continuă din jurul acestei situații”.

Guvernul australian nu a dat niciun termen pentru momentul în care se vor termina restricțiile la frontieră, este de așteptat ca ele să rămână în vigoare până cel puțin la sfârșitul anului 2020.

Oricare ar fi soarta implicării Australiei în Eurovision 2021, fanii vor primi cu siguranță o piesă nouă uimitoare de la Montaigne.