images

Ucraina: Trupa Go_A a decis despre ce va fi piesa pentru Eurovision 2021

Katerina Pavlenko, solista trupei Go_A, care va reprezenta Ucraina la Rotterdam, anul viitor, a făcut publice detalii despre stilul piesei lor pentru Eurovision 2021.

“Am fost inspirată de emoțiile trăite în carantină. Se pare că am găsit, în sfârsit, mesajul pe care vreau să îl dezvăluie cântecul și caut metode prin care să îl transmit cât mai bine".

Ea a declarat că noua piesă nu o să semene deloc cu “Solovey”, melodia pregătită pentru competiția de anul acesta. Nici nici televiziunea publică din Ucraina, UA:PBC, și nici postul comercial STB nu au făcut niciun anunț despre felul în care o să arate Selecția Națională din Ucraina pentru Eurovision 2021. Cu toate acestea, din informațiile vehiculate până acum, se pare că nu o să existe o selecție televizată daca se va lucra doar la o singurămelodie.

Ucraina a debutat la Eurovision în anul 2003, când Olexandr Ponomariov, unul dintre cei mai populari cântăreți ucraineni, a fost ales reprezinte țara. Această alegere nu a fost prea inspirată, așa că Ucraina a terminat pe un dezamăgitor loc 14 cu 30 de puncte.  Anul următor, în 2004, a avut loc o preselecție internă, dar de această dată ucrainenii s-au folosit de faptul că au cele mai frumoase femei din Europa, așa că Ucraina a fost reprezentată de regina incontestabilă a muzicii ucrainene, Ruslana

Ruslana a cântat, a dansat și a câștigat fiind singura câștigătoare a Eurovisionului care a primit puncte de la toate țările participante - 280 în final și 256 în semifinală.

În 2007, Ucraina a fost reprezentată de cântărețul travestit Verka Serdiucika cu piesa "Dancing Lașa Tumbai", care s-a clasat pe locul 2 cu 235 de puncte. În 2011, Ucraina a reușit o performanță bună, clasându-se pe locul 4 cu piesa "Angel", interpretată de Mika Newton. În 2013, Zlata Ognevici s-a clasat pe locul 3 cu piesa "Gravity".

În 2015, Ucraina s-a retras din competiție, din cauza problemelor politice din țară. A revenit în 2016, când a și luat locul 1, iar în 2017, concursul a avut loc la Kiev, Ucraina clasându-se pe locul 24 în finală, cel mai slab rezultat de până acum. În 2019, Ucraina a anunțat că nu participă la concurs, dar că va reveni în 2020, trupa Go_A fiind cea care ar fi urmat să reprezinte țara la Rotterdam, dacă concursul nu ar fi fost anulat.