images

Belgia își face cunoscut artistul la Eurovision 2022 | VIDEO

Jérémie Makiese va reprezenta Belgia la Eurovision Song Contest 2022. Cântărețul de la Uccle a câștigat The Voice Belgique 2021 și este acum pe cale să concureze la una dintre cele mai mari competiții muzicale din lume.

A devenit o tradiție ca Belgia să fie prima țară care își declară reprezentantul Eurovision. Postul de televiziune VRT ( flamand) a fost primul care a anunțat-o pe Sennek pentru competiția din 2018 și pe Hooverphonic pentru 2020, așa că RTBF i-a urmat exemplul în 2022.

Cine este Jérémie?

Jérémie s-a născut din părinți congolezi în Anvers, Belgia. La vârsta de 6 ani, familia sa (inclusiv cei trei frați și sora) s-au mutat, câțiva ani mai târziu, la Berchem-Sainte-Agathe, apoi la Dilbeek și, în cele din urmă, s-au stabilit la Uccle -  oraș bilingv aflat în Bruxelles. Jérémie a învățat de la o vârstă fragedă atât limba olandeză, cât și limba franceză .

Muzica curge prin venele lui Jérémie. Mama lui cântă și joacă tam-tam (un tip de gong), iar tatăl său era membru al unui cor. În copilărie, Jérémie a cântat în biserică, dar interesul său pentru muzică a început cu adevărat odată cu lecțiile de canto la școala locală.

Tatăl său și-a dat seama rapid de talentul lui Jérémie și l-a înscris la un concurs de canto la școală. Jérémie a câștigat competiția, a prins curaj și inspirație să se înscrie la The Voice Belgique.

Jérémie a optat pentru o interpretare angelică a piesei „Jelous”, de Labyrinth, pentru Blind Audition. Toți cei patru jurați și-au întors scaunele (inclusiv fostul participant belgian la Eurovision, Loïc Nottet). Jérémie a câștigat competiția și este îndumat de prietenul și antrenorul său, BJ Scott.

După ce a câștigat The Voice Belgique 2021, Jérémie a decis să renunțe la studiul său de geologie și să se concentreze exclusiv pe pasiunea sa pentru muzică și fotbal. Pentru că Jérémie este și un portar fantastic și tocmai ce a semnat un contract la Excelsior Virton!

Acum însă se pregătește pentru Concursul Eurovision - de data aceasta în Italia!

Sursa foto: wiwibloggs.com