images

Diodato va urca în sfârșit pe scena Eurovision

Diodato va ajunge în sfârșit să cânte pe scena Eurovision Song Contest, cântărețul a fost confirmat în prima semifinală, la doi ani după ce a fost ales ca participant italian pentru cea de-a 65-a ediție, anulată.

Diodato a câștigat cea de-a 70-a ediție a Festivalului de la Sanremo în 2020 cu piesa Fai Rumore – care a ajuns în fruntea topurilor italiene și părea să captiveze publicul internațional la concursul programat la Rotterdam.

Cu toate acestea, după cum știm cu toții, pandemia de COVID-19 a schimbat planurile tuturor și l-a împiedicat pe artistul din Aosta să-și reprezinte țara natală, Italia, în Țările de Jos.

Cu toate acestea, în Italia, Fai Rumore a devenit unul dintre imnurile lockdownului, iar în luna mai a acelui an, în timpul spectacolului Eurovision Song Contest Europe Shine a Light, Diodato și-a interpretat piesa pe Arena di Verona goală.

În anul următor, Diodato nu a intrat în Sanremo, care a fost în cele din urmă câștigat de viitorii campioni Eurovision, Måneskin.

La Torino, interpretarea melodiei cântărețului se doreste să simbolizeze o revenire la viața normală după doi ani de restricții și distanțări sociale, iar el va avea în sfârșit șansa de a cânta pe scena Eurovision și de a interacționa cu publicul, fiindu-i refuzat această oportunitate specială, în urma evenimentelor extraordinare din 2020.

***

Eurovoix.com