images

Elveția: SRF indică modul de selecție internă a melodiei pentru Eurovision 2022 | VIDEO

Postul național elvețian a anunțat că melodiile vor putea fi înscrise la concursul de selecție internă începând cu data de 1 septembrie.

După ce s-a calificat de doua ori în top 5 la ultimele 2 ediții Eurovision, Elveția își păstrează formula sa de selecție a pieselor de succes. Postul germano-elvețian SRF a dat detalii referitoare la procesul de selecție internă pentru Eurovision 2022, confirmând că vor folosi din nou un panel de 100 de persoane pentru a-și alege melodia pentru Italia.

Perioada de înscriere se va deschide la 1 septembrie, oferindu-le compozitorilor interesați aproximativ două săptămâni pentru a se înscrie până la sfârșitul perioadei, pe 15 septembrie.

Elveția va folosi din nou 100 de persoane pentru a ajuta la alegerea melodiei concurente. Panelul a fost selectat la începutul anului împreună cu partenerul obișnuit, Digame, pentru a reprezenta gusturile unui spectator tipic Eurovision, mai degrabă decât al fanilor Eurovision.

În timpul procesului de selecție, cântecele vor fi, de asemenea, evaluate de un juriu internațional de 20 de persoane. În ultimii ani, juriul a inclus foști artiști Eurovision, cum ar fi Ruth Lorenzo și Tinkara Kovač, precum și nume în afara bulei Eurovision.

Decizia finală a cântecului Elveției pentru Eurovision 2022 va fi luată cu un vot 50/50 de către panelul de audiență și juriul de experți.

Căutați melodii care „declanșează un răspuns emoțional”

SRF a publicat, de asemenea, termenii și condițiile de intrare, cu detalii despre selecția melodiei. Postul public de televiziune spune că este în căutarea unei „melodii contemporane, izbitoare” și că „versurile ar trebui să aibă un mesaj puternic, clar și ușor de înțeles”.

Procesul de selecție internă al Elveției

Elveția a introdus procesul de selecție internă în 2019. Înainte de aceasta, cele patru televiziuni elvețiene foloseau o varietate de formate de finale naționale. Din 2007 până în 2018, Elveția a reușit să se califice în marea finală doar de două ori, terminând o dată ultima în clasament.

În 2019, și-a schimbat metoda de selecție și a instituit concursul de selecție internă. A inclus panelul de audiență selectat demografic și s-a concentrat pe selectarea celei mai bune melodii pentru competiție, mai degrabă decât pe selectarea artistului.

Noul sistem a funcționat excepțional de bine pentru Elveția. În 2019, Luca Hänni a terminat pe locul patru în marea finală a Eurovision cu „She Got Me”. Anul acesta, piesa lui Gjon, „Tout l’univers”, a făcut  o figură și mai bună, terminând pe locul trei.  Elveția poate spera că se va descurca și mai bine în 2022.