images

EuroVillage: 8 zile, peste 200 de artiști, 40 de ore de spectacole, 1 parc...

EuroVillage își va deschide porțile sâmbătă, 7 mai și se va închide sâmbătă, 14 mai, în uimitorul Parco del Valentino.

Liber și deschis tuturor, Eurovision Village a fost conceput pentru a oferi ceva pentru toată lumea – de la tineri și familii, până la veteranii Eurovision și toți cei care doresc să experimenteze atmosfera fabulosului eveniment internațional pe care Torino se pregătește să-l găzduiască.

În fiecare zi, de la ora 17:00 CEST, scena va fi plină cu o selecție de peste 200 de artisti diferiti, sponsori și speakeri.

Rosanna Purchia, viceprimarul pentru Cultură, a spus următoarele:

„Torino este un oraș plin de activități și evenimente culturale. EuroVillage celebrează muzica respectând mediul înconjurător. Ne dorim să promovăm puternica vocație artistică a orașului de a însufleți și a aprinde luminile pe teritoriul nostru, în numele păcii. Vocea tinerilor va fi simbolul speranței în viitorul nostru.”

Domenico Carretta, viceprimarul pentru Marile Evenimente, a adăugat:

„O ocazie de a trăi din nou atmosfera Jocurilor Olimpice din 2006” – subliniază Domenico Carretta, viceprimar pentru Marile Evenimente. ”Eurovillage va fi inima zilelor Eurovision cu evenimente deschise tuturor cetățenilor, în peisajul Parco del Valentino, un spațiu mare, potrivit tuturor cerințelor Satului, inclusiv măsurilor de securitate.”

De la rock la hip-hop, zona live va găzdui peste 40 de ore de concerte, dezbateri și spectacole. Urmând exemplul de la Lisabona în 2018 și Tel Aviv în 2019, EuroVillage din Torino va dezvolta un program zilnic tematic.

Ziua deschiderii, sâmbătă, 7 mai, este în numele păcii. O serie de concerte și mărturii împotriva războiului va găzdui artiști emergenti care împart scena cu mari interpreți precum trio-ul techno-jazz din Torino și muzicianul australian Dub FX.

Duminică, 8 mai, este dedicată drepturilor civile și comunității LGBTQ+, cu Karma B, Elasi și Plastica, Cristina D’Avena feat. Gem Boy. Peste șase ore de concerte cu artiști din toată Italia.

Luni, 9 mai, este Ziua Europei, data care marchează aniversarea declarației pe care Robert Schuman a adresat-o în 1950 țărilor europene de a construi relații noi și pașnice după cele două războaie mondiale. Anul acesta, „Europa pentru Pace” va fi ocazia de a ne gândi la rolul actual al Europei unite în solidaritate cu poporul ucrainean. Evenimentul va cuprinde un program bogat de spectacole (printre care Melancholia + Little Pieces of Marmelade, Legno și Negrita) și discursuri ale jurnaliștilor ucraineni, vicepreședintelui Parlamentului European Pina Picierno și comisarul european pentru egalitate Helena Dalli. Inițiativa este organizată în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene la Milano, Biroul Italian al Parlamentului European și Crucea Roșie.

Miercuri, 11 mai, este ziua „Torino Calling”. Un adevărat „apel la arte” pentru comunitatea artistică din Torino. Bandakadabra va fi trupa de suport, cântând alături de o echipă excepțională de hip-hop, formată din cei mai buni tineri rapperi locali și extraordinarul Motel Connection. Implicarea artiștilor din Torino, alături de vedete naționale și internaționale, va fi una dintre caracteristicile distinctive ale programului Eurovision Village.

Vineri, 13 mai este dedicată Muzicii Mondiale. Din nou o trupă din Torino, The Sweet Life Society, va cânta cu artiști precum Roy Paci, Davide Shorty și mulți alții.

În fiecare zi, de la 17:00 la 20:30 CEST, vor urca pe scenă artiști și proiecte locale, precum Pagella Non Solo Rock. Ecrane mari vor fi instalate în parc marți, 10 mai, joi, 12 mai și sâmbătă, 14 mai, permițând vizitatorilor să urmărească transmisiunea în direct a semifinalelor și a Marii Finale a Eurovision Song Contest.

Eurovision Village 2022 este implementat de Fondazione per la Cultura Torino, entitate instrumentală a orașului Torino, iar la sfârșitul lunii aprilie va fi prezentat un program complet de evenimente.

Eurovision.tv