images

Eurovision 2022: Au fost făcute publice mai multe detalii despre Green Room

Mai multe detalii au fost oferite de scenografa Francesca Montinaro, care a conceput Camera Verde pentru Eurovision Song Contest 2022.

Scenografa Francesca Montinaro a explicat că inspirația ei pentru designul Green Room la Eurovision Song Contest de anul acesta este o grădină verde. Plantele de casă și grădinile italiene, alături de construirea unei conexiuni cu natura, sunt sursa cheie de inspirație pentru design.

Conceptul din spatele scenei din acest an este „The Sun Within”, care se bazează pe mișcările și lumina unui soare cinetic. Scena este capabilă „să prezinte mișcarea teatrală, care este încadrată de apă și va avea o grădină luxuriantă italiană care luminează razele din fața ei”. Această grădină luxuriantă va fi reprezentată de Camera Verde, care va sta în fața scenei. Acest lucru poate fi văzut în mod clar într-o animație 3D lansată recent, care prezintă designul complet al scenei.

Mintea creativă din spatele designului este Francesca Montinaro, care a creat și scenele Festivalului de Muzică de la Sanremo de două ori (2013 și 2019). Montinaro a explicat inspirația din spatele designului camerei verzi:

”Suntem parte din natură și natura este o parte din noi. Nu uităm niciodată atunci când proiectăm.”

Camera verde va fi amplasată chiar în fața scenei, așa cum a fost cazul concursului de anul trecut și este inspirată de senzația grădinilor baroce precum cele de la Villa d’Este, Castel Gandolfo, Villa Lante sau alte proprietăți din Italia. Apa din jurul scenei, care va sta între Camera Verde și scena principală, va aminti oamenilor de fântânile dintr-un parc.

Concursul Eurovision se întoarce în Italia în acest an după victoria Måneskin la concursul din 2021 cu piesa „Zitti e Buoni”. Concursul 2022 va fi găzduit pe 10, 12 și 14 mai la PalaOlimpico din Torino. Concursul a avut loc ultima dată în Italia în 1991.

 

Foto: Eurovoix.com