images

Eurovision 2022: Måneskin și Gigliola Cinquetti vor cânta în marea finală

Cei care au ieșit pe primul loc și cei mai recenți câștigători ai Eurovision Song Contest pentru Italia vor cânta în timpul Marii Finale.

Interval act și deschiderea pentru Marea Finală a Eurovision Song Contest 2022 au fost dezvăluite.  Concursul se va deschide cu Rockin’ 1000, un grup format din mii de muzicieni rock din toată Italia.

Laura Pausini, care este una dintre cele trei gazde ale concursului din acest an, va interpreta un amestec din cele mai mari hituri ale ei, începând cu debutul ei la Sanremo și terminând cu cel mai recent single al ei „Scatola”.

Måneskin se va alătura concursului de la Los Angeles, California, unde câștigătorii Eurovision din ultimii ani se află în plină înregistrare a celui mai recent album al lor.  După cei mai recenți câștigători, Gigliola Cinquetti, prima câștigătoare pentru Italia în 1964 va urcă pe scenă, la 58 de ani de la victoria ei la Eurovision.

În încheiere, Mika, și el gazdă a concursului, va susține un spectacol care „va continuă să sublinieze importanța îmbinării cuvântului pace cu cuvântul dragoste”.

Concursul Eurovision se întoarce în Italia în acest an după victoria lui Måneskin la concursul din 2021 cu piesă „Zitti e Buoni”.  Concursul 2022 va fi găzduit pe 10, 12 și 14 mai la PalaOlimpico din Torino.  Concursul a avut loc ultima dată în Italia în 1991.

***

Eurovoix.com