images

Eurovision 2022: Spectacolele live on tape sunt necesare

Spectacolele live vor fi înregistrate pentru Eurovision Song Contest 2022. 

După cum afirmă OGAE Grecia, spectacolele live on tape, care au fost introduse ca parte a planurilor de rezervă pentru desfășurarea Eurovision 2021, vor fi necesare și pentru concursul din 2022. Ei anunta că delegațiile au fost informate cu privire la această cerință, astfel încât să poată planifica înregistrările.

Acest lucru ar aduce o schimbare față de Concursul  Eurovision pentru juniori din acest an, unde s-a decis să nu se ceară înteristrarea spectacolui live. În cazul în care un participant la Junior Eurovision nu poate călători la Paris, va fi difuzat videoclipul muzical al melodiei. Dacă un artist nu poate participa în spectacolul live, dar a participat la repetiții,  va fi difuzată repetiția.

La Eurovision Song Contest 2021, doar Australia a  folosit spectacolul live on tape, din cauza restricțiilor de călătorie care au făcut imposibilă prezența lui Montaigne la Rotterdam. Iar în timpul repetițiilor pentru prima semifinală, un membru al grupului islandez Daði og Gagnamagnið a fost testat pozitiv pentru COVID și astfel, înregistrarea uneia dintre repetițiile grupului a fost folosită în timpul spectacolului live.

Ce este un spectacol live pe bandă?

În 2021, toate cele 39 de țări au înregistrat pe bandă performance-ul planificat iar filmarea a fost pastrata ca rezervă, urmare a numeroaselor măsuri de urgență pe care EBU le-a pus în aplicare pentru desfășurarea concursul de cântece , indiferent de situație.

Fiecare artist a repetat pe scenă cât a fost necesar pentrua fi înregistrat spectacolul live. Totuși, au fost acceptate nunai trei înregistrări a spectacolului, pe durata unei ore de filmare, monitorizate de EBU. Țara participantă are dreptul de a alege care variantă va fi folosită în concurs. Înregistrările live on tape nu trebuie să fie identice cu spectacolele planificate  la Eurovision.

Spectacolele live pe bandă au fost facute publice la o săptămână după Eurovision 2021, în timpul Eurovision Song Celebration, ca recunoaștere a muncii depuse în crearea spectacolelor suplimentare.

Sursa foto: escxtra